Premium και καινοτόμων αρτοσκευασμάτων παρουσίασε η εταιρεία Zéo Bakers στην έκθεση HORECA 2025. Ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς, αλλά και των διατροφικών προτιμήσεων των καταναλωτών, παρουσίασε τα πατατόψωμα (potato buns), πολύ αφράτα και μαλακά ψωμιά, παρασκευασμένα από άλευρα πατάτας.

Εξαιτίας των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους σε γεύση και υφή, θεωρούνται ιδανικά για τη νέα τάση στο μπέργκερ που αφορά τα smashed burgers και τα οποία ήδη έχουν εντάξει στο κωδικολόγιό τους, ακόμη και σε θέσεις αιχμής ως προς την προσέλκυση του κοινού, αρκετές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Το πελατολόγιο της Zéo Bakers αφορά την αρτοποιία, αλλά και την εξυπηρέτηση αναγκών πελατών του κλάδου Ho.Re.Ca. σε premium αρτοσκευάσματα (ψωμί burger και κρύων και ζεστών σάντουιτς, μπαγκέτες, ψωμί foccacia, καρβέλια), που αφορούν -πρωινή ή βραδινή- εστίαση, ταχυεστίαση και μενού ξενοδοχείων.

Στην συντριπτική του πλειοψηφία, ο τζίρος της Zéo Bakers αφορά σημεία Ho.Re.Ca. Στη λιανική, υπάρχει σειρά branded προϊόντων αρτοποιίας και γλυκών ζυμών (soft cookies, κέικ) που πωλούνται ατομκκά συσκευασμένα σε coffee stores και στη μικρή λιανική και καταλαμβάνουν μεταξύ 10% και 20% των συνολικών πωλήσεων, όπως είπε στο FOODReporter η Marketing and Exports Assistant, Καρολίνα Ψωμιάδου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter