Ηλίας Πετρόπουλος, συνιδρυτής, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος, Bread Factory, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, συνιδρυτής, Bread Factory

Το επόμενο μεγάλο κατάστημα Bread Factory, το ενδέκατο του εταιρικού δικτύου φούρνων και παρασκευασμάτων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, θα βρίσκεται στη Γλυφάδα, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά στο FOODReporter ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας, Ηλίας Πετρόπουλος.

Πρόκειται για κατάστημα που θα αποτελέσει συνένωση δύο καταστημάτων, κοντά στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, σε σημείο όπου παλαιότερα στεγαζόταν σούπερ μάρκετ Μπαλάσκας. Οι συμφωνίες για το μισθίο έχουν ολοκληρωθεί και με τους δύο ιδιοκτήτες, όμως οι σχετικές άδειες και η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος καθυστερούν την έναρξη τροποποίησης του εσωτερικού χώρου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτουν τα καταστήματα Bread Factory.

Τα Bread Factory εγκαινιάζουν και τη συνεργασία με την ΙΟΝ για την κάλυψη των επαγγελματικών αναγκών σε σοκολάτα υγείας κουβερτούρα, αποκλειστικά για νέους κωδικούς ζαχαροπλαστικών παρασκευών. Από την αρχή της λειτουργίας τους, τα Bread Factory χρησιμοποιούν σοκολάτα Barry Callebaut και πλέον, εισάγουν απευθείας από το Βέλγιο.

Το νέο πλάνο μικρών καταστημάτων
Το ενδέκατο Bread Factory, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στα τέλη Μαρτίου 2025. Αναμένεται να είναι ίσως το προτελευταίο μεγάλο κατάστημα της αλυσίδας φούρνων, καθώς, όπως αποκάλυψε στο FOODReporter ο ένας εκ των τριών ιδρυτών των Bread Factory, το επόμενο concept που απεργάζεται η αλυσίδα είναι εκείνο των μικρών καταστημάτων σε πολυσύχναστες γωνίες της Αθήνας, με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες πόλεις, ίσως Θεσσαλονίκη ή Πάτρα, αλλά κυρίως τουριστικές περιοχές και νησιά.
«Έχουμε δεχτεί πολλές και διαφορετικές, ενίοτε και πιεστικές, προτάσεις να δώσουμε άδειες δικαιόχρησης για νέα καταστήματα σε νησιά, ιδίως στη Μύκονο, όμως, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε αποφασίσει να εφαρμόσουμε μοντέλο franchise. Για την ώρα, επιθυμούμε κάθε νέο κατάστημα που ανοίγουμε να είναι ιδιόκτητο», είπε ο κ. Πετρόπουλος.

Το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Bread Factory εξήγησε ότι ενώ έχουν βρεθεί κατάλληλα σημεία εντός Αττικής, εντούτοις το πλάνο των μικρών Bread Factory δεν προχωρά με τους απαιτούμενους ρυθμούς, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη μαγείρων που αναλαμβάνουν τις παρασκευές έτοιμων γευμάτων μεγάλης κλίμακας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter