Μετά από ένα τετράμηνο ανοδικής πορείας, οι τιμές των τροφίμων παρουσίασαν μείωση κατά 1% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων & Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), λόγω της διάδοσης του κορωναϊού και της αναμενόμενης πτώσης της παραγωγής συγκεκριμένων προϊόντων.

Ο σχετικός δείκτης, που παρακολουθεί τις μηνιαίες μεταβολές σε ένα καλάθι προϊόντων -δημητριακά, ελαιόλαδα-σπορέλαια, γαλακτοκομικά, γάλα και ζάχαρη- επηρεάστηκε κυρίως από την πτώση των τιμών εξαγωγής φυτικών ελαίων. Ο FAO ανέφερε πως η διάδοση του νέου ιού επηρέασε τις τιμές, λόγω του φόβου πως οι σχετικές εξελίξεις μπορεί να πυροδοτήσουν μια διεθνή ύφεση. Στη σχετική έκθεσή του ο οργανισμός ανέφερε επίσης πως σε ό,τι αφορά την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών, δεν υπάρχει φόβος ελλείψεων, καθώς μπορεί να καλύψει την προβλεπόμενη αύξηση της κατανάλωσης.