Επένδυση ύψους 6,2 εκατ. ευρώ έχει εκκινήσει η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ΑΕ για νέες εγκαταστάσεις παραγωγής τσίπουρου στον Τύρναβο, όπως δήλωσε η διευθύντρια marketing της εταιρείας, Ελευθερία Καλφοπούλου.

Στην Ποτοποιία Πλωμαρίου ανήκει το brand Δεκαράκι, το οποίο παράγει και εμφιαλώνει για λογαριασμό της η Βασδαβάνος Β. Και Σία ΟΕ Αποστάγματα Βασδαβάνος.

Η ίδια εταιρεία θα συνεχίζει να παράγει και να εμφιαλώνει τους κωδικούς για το Δεκαράκι, αλλά πλέον σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Ποτοποιίας Πλωμαρίου. Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας, αλλά και τη χωρική επέκταση, σε κοντινή αλλά διαφορετική τοποθεσία από τη σημερινή και περιγράφεται σε επενδυτικό σχέδιο προς ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Ο διττός στόχος του επενδυτικού σχεδίου που περιλαμβάνει την αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας
Η Ποτοποιία Πλωμαρίου έχει διαβλέψει την άνοδο του τσίπουρου στις τάσεις των αποσταγμάτων μεταξύ του κοινού της ελληνικής νεολαίας κυρίως, αλλά και άλλων κοινών. Εξάλλου, ο σκοπός της παραπάνω αναφερόμενης επένδυσης είναι «η κάλυψη των αναγκών της ελληνικής αγοράς, τις οποίες η υπάρχουσα εγκατάσταση δεν καλύπτει» σε παρόντα χρόνο, αλλά και η «έναρξη των εξαγωγών για το Δεκαράκι, το οποίο για την ώρα δεν γράφει επιδόσεις σε εξαγωγές», όπως εξήγησε η κυρία Καλφοπούλου. Η Ποτοποιία Πλωμαρίου φιλοδοξεί να λανσάρει το Δεκαράκι ως «ελληνικό παραδοσιακό τσίπουρο» σε χώρες που έχουν ήδη δείξει αυξημένο ενδιαφέρον για το ελληνικό τσίπουρο, όπως η Γερμανία και η Βουλγαρία, αλλά και χώρες της Μέσης Ανατολής, με το πλεονέκτημα και του μονοποικιλιακού αποστάγματος. Τόσο για το ούζο, όσο και για το τσίπουρο, η Ποτοποιία Πλωμαρίου αναζητά λύσεις για συνδυασμό με άλλα ποτά, με φαγητά, με finger food ή με τουριστικές εκδηλώσεις και γι’ αυτό το λόγο διοργανώνει γευσιγνωσίες με σεφ ή συνεργασίες με bartenders.

Τόσο τους κωδικούς για το Δεκαράκι, όσο και το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και το Άδολο, το pure ούζο των 42 αλκοολικών βαθμών της εταιρείας, τα διανέμει σε σημεία Ho.Re.Ca. και οργανωμένο λιανεμπόριο η Coca-Cola Τρία Έψιλον.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter