Την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, την ALPHA BANK, την αλυσίδα ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και άλλες επώνυμες εταιρείες πρόκειται να «φιλοξενήσει» σε χώρο 1.000 τ.μ. η ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, στις ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις της στο Βελιγράδι, όπου θα στεγαστεί –και πρόκειται να λειτουργήσει το φθινόπωρο– η πρώτη εμπορική μονάδα της στην αγορά της Σερβίας. Το ύψος της σχετικής επένδυσης θα ανέλθει στα 4,4 εκατ. ευρώ.

Δύο ελληνικές τράπεζες, την ΕΘΝΙΚΗ και την ALPHA BANK, την αλυσίδα ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ, καθώς και άλλες επώνυμες εταιρείες πρόκειται να «φιλοξενήσει» η ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ στις ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις της στο Βελιγράδι, όπου θα στεγαστεί η πρώτη εμπορική μονάδα που δημιουργεί στην αγορά της Σερβίας.

 Από τις τελευταίες επαφές της αλυσίδας προκύπτει έντονο ενδιαφέρον από τους δύο προαναφερόμενους τραπεζικούς ομίλους για την ίδρυση υποκαταστημάτων τους στο κτιριακό συγκρότημα του Βελιγραδίου, το οποίο βάσει των πιο πρόσφατων εκτιμήσεων πρόκειται να λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα σχέδια των δύο τραπεζών, αλλά και της αλυσίδας ΓΡΗΓΟΡΗΣ, η οποία θα διαθέτει δικό της κατάστημα στον ίδιο χώρο. Ειδικότερα για τη ΓΡΗΓΟΡΗΣ, παράγοντες της ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ αναφέρουν ότι η σχετική συμφωνία θα είχε ήδη υπογραφεί αν δεν υπήρχε το πρόβλημα των υψηλών δασμών για τα εισαγόμενα προϊόντα της εταιρείας. Όπως τονίζουν, οι φόροι που επιβάλλονται για την εισαγωγή της σφολιάτας ανεβάζουν τις τιμές των προς πώληση ειδών στα ύψη, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναζητά τώρα διέξοδο στην τοπική αγορά για την παρασκευή των προϊόντων της. Στόχος της είναι να τα παράγει βάσει των ελληνικών προδιαγραφών συνεργαζόμενη με επιχειρηματίες της Σερβίας, ώστε να αποφύγει την υψηλή φορολόγηση και να επιτύχει ανταγωνιστικές τιμές.

Σύμφωνα με τη ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, οι χώροι -εκτός των ταμείων- όπου θα «φιλοξενηθούν» οι προαναφερόμενες εταιρείες θα είναι έκτασης 1.000 τ.μ. και του σούπερ μάρκετ 3.000 τ.μ., ενώ η συνολική έκταση του κτιρίου υπολογίζεται στα 6.000 τ.μ. Το ύψος της επένδυσης στη Σερβία εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 4,4 εκατ. ευρώ. Κατά τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας της μονάδας θα καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια όλα τα στατιστικά δεδομένα που θα αφορούν στο κατάστημα και το πελατειακό του κοινό, ώστε στη συνέχεια να ληφθούν οι αποφάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου στη Σερβία. Ειδικότερα, όπως εκτιμάται, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου του 2003 η ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι σε θέση να αποφασίσει για το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα επεκταθεί εκ νέου στο Βελιγράδι. Σημειώνεται ότι για τη δυναμικότερη ανάπτυξή της στην περιοχή των Βαλκανίων, η ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία του εν λόγω καταστήματος.

Νέα καταστήματα σε Μενίδι και Ναύπακτο

Με τη δημιουργία δύο νέων καταστημάτων λιανικής, στο Μενίδι και στη Ναύπακτο, η αλυσίδα ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματός της για το 2002. Αναλυτικότερα το κατάστημα του Μενιδίου, το δεύτερο στην περιοχή, στεγάζεται επί της οδού Εθν. Αντίστασης 99, ενώ το κατάστημα της Ναυπάκτου, το πρώτο στην πόλη, βρίσκεται στη θέση Λαγκαδούλα. Και τα δύο καταστήματα έχουν έκταση 1.000 τ.μ. το καθένα και χώρο στάθμευσης χωρητικότητας 100 αυτοκινήτων. Κατασκευασμένα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές περιλαμβάνουν νέα μοντέρνα τμήματα όπως: φούρνο, ζαχαροπλαστείο, τμήμα έτοιμων φαγητών και pallet stores. Για τη γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών, τα καταστήματα διαθέτουν από 10 ταμεία το καθένα, που λειτουργούν με το σύστημα scanning. Το προσωπικό τους ανέρχεται σε 100 άτομα. Διευθυντής στο κατάστημα του Μενιδίου ανέλαβε η κα Χριστίνα Καπέλη και στο κατάστημα της Ναυπάκτου ο κ. Δημήτρης Αρβανίτης. Το επενδυτικό πρόγραμμα της αλυσίδας ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ για το 2002 περιλαμβάνει την περαιτέρω ανάπτυξη της στα Βαλκάνια (Σερβία και Σκόπια) και τη δημιουργία νέων λιανεμπορικών μονάδων στην Αττική.