Η βελγική αλυσίδα Colruyt παρουσίασε τον Νοέμβριο του 2018 ένα νέο σύστημα καλλιέργειας φυτών, που δίνει τη δυνατότητα παραγωγής σε μικρούς χώρους -20 φορές μικρότερους από την παραδοσιακή επιφάνεια καλλιέργειας-, φυτών υψηλής ποιότητας, με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η παραγωγή τους στηρίζεται σε τεχνολογία που επιτρέπει τη μη χρήση ζιζανιοκτόντων, καθώς και το πότισμά τους με χρήση κατά 90% λιγότερου νερού. Επίσης, ο φωτισμός των χώρων πραγματοποιείται με τη χρήση κατά 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά) και φωτιστικών led, που έχουν αναπτυχθεί από την ίδια την εταιρεία. Τα προϊόντα κυκλοφορούν από το 2019 υπό το brand Boni Selection. Πρόσφατα η Colruyt λάνσαρε τον βασιλικό που παράγεται σύμφωνα με τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε 31 καταστήματα Bio-Planet και online στην πλατφόρμα της Collect&Go. Στα πλάνα της αλυσίδας για το 2020 έχει ήδη προβλεφθεί η κυκλοφορία και άλλων μυρωδικών.

Η φάρμα λειτουργεί σε ένα από τα κέντρα διανομής της αλυσίδας και με αυτό τον τρόπο έχει μειωθεί η απόσταση μεταφοράς από την αποθήκη στα καταστήματά της κατά ένα πέμπτο. Σε επίσημες δηλώσεις επισημάνθηκε πως η απόφαση για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της αλυσίδας σχετικά με την προσφορά στους πελάτες της καινοτόμων προϊόντων τοπικής, οικολογικά υπεύθυνης παραγωγής.