Η έρευνα και καινοτομία στο προσκήνιο μέσω της Food Innovation 50

Ήρθε λοιπόν η ώρα να δούμε τα πρόσωπα εκείνα που εκτιμήσατε και αναδείξατε εσείς στον κλάδο τροφίμων και ποτών, εκείνα που πιστεύετε ότι πραγματικά προς τα εμπρός την καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη στον κλάδο.
Μιλάμε για άτομα με εκπαίδευση και γνώση, με χειροπιαστή εμπειρία στην έρευνα, με όραμα για την ανάπτυξη του κωδικολογίου προϊόντων των εταιρειών όπου εργάζονται, με πίστη στη συνεισφορά της καινοτομίας στο βήμα παραπάνω, στη συνολική εταιρική ανάπτυξη, στο αγκάλιασμα του brand μέσω των κωδικών του από το καταναλωτικό κοινό.

Άλλωστε, το στάδιο της έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων αναδεικνύεται ως εξαιρετικά σημαντικό μέσα στην άκρως ανταγωνιστική αγορά των τροφίμων και των ποτών και παρέχει συγκριτικό πλεονέκτημα στις εταιρείες που ενσωματώνουν την καινοτομία στο portfolio τους. Το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας, τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και σε εκείνες του εξωτερικού και κατ’ επέκταση, οι καταναλωτές παγκοσμίως θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν διατροφικά από το λανσάρισμα του νέου διατροφικού προϊόντος, που θα καταλάβει αντίστοιχο χώρο στην αγορά.

Η λίστα Food Innovation 50 αφορά την ανάδειξη των στελεχών πίσω από το κάθε προϊόν, που βάζουν μικρό ή μεγάλο λιθαράκι καινοτομίας για τα προϊόντα που δοκιμάζονται από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) κάθε εταιρείας. Συχνά αφορούν δοκιμή και επεξεργασία πρώτων υλών, ενσωμάτωση καινοτόμων διαδικασιών ή επιλογών συσκευασίας, μέχρι την παραγωγή ενός επαναστατικού προϊόντος από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η αναγνωρισιμότητα των στελεχών και η αναγνώριση της συνεισφοράς του καθενός ξεχωριστά

Η λίστα Food Innovation 50 είναι η πρώτη προσπάθεια του FOODReporter και της BOUSSIAS media να σκάψει σε βάθος και να ανακαλύψει εκείνα τα στελέχη, από τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης βιομηχανιών τροφίμων και ποτών, ακόμη και σε επίπεδο εργαστηρίων, ελέγχων, μελετών και ερευνών, έως και τις ακαδημαϊκές προσωπικότητες από το χώρο της τεχνολογίας και ασφάλειας τροφίμων, που εισφέρουν καινοτομία και νέα επιστημονικά δεδομένα και στο τέλος της ημέρας, μετουσιώνουν σε πράξη την έρευνα που προσδίδει αξία στο τελικό προϊόν και στην ίδια την αγορά.

Ο τομέας της έρευνας και της ανάπτυξης εταιρειών δεν είναι ιδιαίτερα προβεβλημένος, σε ό,τι αφορά τα στελέχη που τον απαρτίζουν.

Σήμερα λοιπόν, που έχετε αυτή την έκδοση μπροστά σας, σας καλώ να μειώσετε το σκεπτικισμό σας απέναντι στην προσπάθεια ανάδειξης όλων αυτών των στελεχών, προκειμένου να δώσουμε σε έναν επιστημονικό σημαντικό κλάδο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής παραγωγής προϊόντος, την αναγνωρισιμότητα που του αξίζει, βάσει του έργου που παράγει και της προστιθέμενης αξίας που γεννά.

 

Ειδική έκδοση

 

Δείτε τα 50 πιο επιδραστικά στελέχη