Τα 35 εκατ. ευρώ αναμένεται να φθάσει ο κύκλος εργασιών της Φλωρίδης Κρέατα ΑΕ στο δωδεκάμηνο του 2023, με υπερδιπλασιασμό -σχεδόν τριπλασιασμό- μεγεθών.
Ο τζίρος της εταιρείας για το 2022 διαμορφώθηκε σε 12,9 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει αύξηση κατά 171,53% σε σχέση με τα αποτελέσματα πωλήσεων της περσινής χρονιάς.
Άλλωστε, τo 2022 ήταν ενεργό για την εταιρεία για λιγότερους από 6,5 μήνες.
Μετά την απαγκίστρωση της οικογένειας Γιάννη Φλωρίδη από την πρώην Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ, νυν Vesta Foods, με πώληση των μετοχικών της μεριδίων, η Φλωρίδης Κρέατα ΑΕ αφοσιώνεται στην παραγωγική μονάδα επεξεργασίας και συντήρησης κρεάτων στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη (Λεωφόρος Κηφισού 78). Σε εξέλιξη βρίσκεται η επένδυση ύψους 16,5 εκατ. ευρώ που έχει σχεδιάσει η εταιρεία και η οποία αφορά την επέκταση των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, προσθήκη μηχανολογικού εξοπλισμού αιχμής, επενδύσεις εγκατάστασής του, νέους αποθηκευτικούς χώρους, χώρους ψυγείων και εξελιγμένων συστημάτων ψύξης. Όλα τα παραπάνω περιγράφονται στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έως ένα ποσοστό και το υπόλοιπο του κόστους θα εξοφληθεί από ίδια κεφάλαια.
Εξέλιξη σε καθετοποιημένη επιχείρηση και προμηθευτή προϊόντων λιανικής στο κρέας
Θυμίζουμε ότι η Φλωρίδης Κρέατα ΑΕ ξεκίνησε να στοχεύει στη συγκεκριμένη επένδυση, που θα της επιτρέψει να «μεγαλώσει» ως εταιρεία μέσα από οργανική ανάπτυξη πωλήσεων με παραγωγή και επεξεργασία μεγαλύτερου όγκου προϊόντων κρέατος, μετά την εξαγορά της εμπορικής δραστηριότητας της εισαγωγικής εταιρείας κρεάτων και άλλων τροφίμων ΕΚΡΕΤ ΑΕΒΕ.
Μετέπειτα, η εξαγορά -και η ανακατασκευή- του ιδιόκτητου ακινήτου όπου στεγάζονταν οι δραστηριότητες της ΕΚΡΕΤ προστέθηκε στο σχέδιο της επένδυσης, η οποία ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Ιούνιο του 2022. Η πορεία των έργων κρίνεται ότι βρίσκεται «σε ικανοποιητικό βαθμό» από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Φλωρίδης Κρέατα ΑΕ, Γιάννη Φλωρίδη, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο FOODReporter. Η επένδυση έχει ορίζοντα παραγωγικής λειτουργίας το Δεκέμβριο του 2024.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηχανολογική και τεχνολογική επένδυση στο χώρο του κρέατος στη διετία. Η Φλωρίδης Κρέατα εξελίσσεται σε μια πλήρως καθετοποιημένη επιχείρηση: Θα λαμβάνει το σφάγιο και θα δημιουργεί τελικό προϊόν, τόσο για τη βιομηχανία, την αλλαντοποιία, για σημεία Ho.Re.Ca. και για το λιανεμπόριο. Μέχρι στιγμής, η Φλωρίδης Κρέατα ΑΕ έχει εμπορική παρουσία στα σούπερ μάρκετ ως προμηθευτής χονδρικής, βάσει της χρόνιας εμπειρίας, της ποιότητας και της τεχνογνωσίας της, στο μοντέλο που υπηρετούμε έως σήμερα. Φιλοδοξούμε μέχρι τα τέλη του 2024 να έχουμε και λιανικό προϊόν, έτοιμο, συσκευασμένο από τη Φλωρίδης Κρέατα ΑΕ, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ», είπε ο Γιάννης Φλωρίδης.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter