Η δεκαετία του 1970 είναι σηµαδιακή όχι µόνο για το σελφ σέρβις αλλά και για τη ΦΑΓΕ: Το 1975 τυποποιείται για πρώτη φορά το γιαούρτι, το περίφηµο Total στις νέες, για την εποχή, εγκαταστάσεις της ΦΑΓΕ στη Μεταµόρφωση Αττικής, εκεί που βρίσκεται το κεντρικό εργοστάσιο µέχρι και σήµερα.

Η έκταση των εγκαταστάσεων, βέβαια, τότε ήταν πολύ µικρότερη -περίπου το ένα δέκατο της σηµερινής- ενώ τα επόµενα χρόνια η ΦΑΓΕ πραγµατοποιεί εντυπωσιακή πορεία και ανοίγει νέους δρόµους στην αγορά των γαλακτοκοµικών προϊόντων και ειδικά του στραγγιστού γιαουρτιού Τotal, όχι µόνο για την ελληνική αλλά και για τη διεθνή αγορά.

Το διεθνούς, σήµερα, φήµης στραγγιστό γιαούρτι Total τοποθετείται στη συσκευασία τού πλαστικού κυπέλλου, που κλείνει αεροστεγώς µε αλουµινόφυλλο και σε πρωτοποριακές, για την εποχή, εγκαταστάσεις, δηµιουργείται το πρώτο επώνυµο βιοµηχανικό γιαούρτι, το Total της ΦΑΓΕ. Ένα γιαούρτι που ήταν γραφτό να αφήσει εποχή και να προκαλέσει επανάσταση στην αγορά του γιαουρτιού, όχι µόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Μετά τις πρώτες εξαγωγές και την επιτυχία του Τotal στην Αγγλία, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, οι ξένες εταιρείες προσπαθούν, µάταια, να µιµηθούν τη ΦΑΓΕ, να µιµηθούν την άφθαστη ποιότητα και τη µοναδική υφή του, δηµιουργώντας µάλιστα ειδική κατηγορία την οποία και ονοµάζουν «Greek Style Yogurt». Κανένα προϊόν, όµως, δεν µπορεί να µοιάσει στο Τotal, το οποίο ξεκινά και διαγράφει µια µοναδική πορεία σε όλες τις αγορές του εξωτερικού: Αγγλία, Ιταλία και ακολουθούν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και πολλές άλλες αγορές όπως αυτές της Ελβετίας, της Ιαπωνίας, του Χονγκ-Κονγκ, της Νοτίου Αφρικής, των Η.Π.Α.

Το όραµα των ιδιοκτητών της επιχείρησης για ποιοτικά γαλακτοκοµικά προϊόντα που δεν γνωρίζουν σύνορα, άρχισε από τις αρχές ήδη της δεκαετίας του ’80 να παίρνει σάρκα και οστά, για να φθάσει σήµερα η ΦΑΓΕ να στέλνει προϊόντα της σε περίπου 30 χώρες σε όλο τον κόσµο, ενώ στην Αµερική γίνονται αναφορές στο Τotal σαν το γιαούρτι µε τη «µοναδική υφή».

Η ΦΑΓΕ, βασιζόµενη στη φιλοσοφία της πρωτοπορίας και της καινοτοµίας, καθώς και στις αρχές της απόλυτης ποιότητας, κατάφερε να µεταµορφώσει ένα παραδοσιακό προϊόν και να µετατρέψει το γιαούρτι σε ένα προϊόν µε νέα, µοντέρνα εικόνα, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, καλύπτει όλες τις γευστικές προτιµήσεις και µπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες. Με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, ανάπτυξη σε όλους τους τοµείς παραγωγής γαλακτοκοµικών προϊόντων (γάλα, γιαούρτι, τυρί, επιδόρπια γάλακτος), εφαρµογή νέων τεχνολογιών αλλά και σύγχρονων εργαλείων marketing, η αρχική της φιλοσοφία παρέµεινε αµετάβλητη: «Δεν θα φτιάχναµε ποτέ ένα προϊόν που δεν θα δίναµε στα παιδιά µας».

Ηµεροµηνίες σταθµός
1926:
Γαλακτοπωλείο Αθανάσιου Φιλίππου, στην οδό Πατησίων.
1954: Ξεκινά η οργάνωση του πρώτου δικτύου χονδρικής πώλησης γιαουρτιού.
1964: Ιδρύεται βιοτεχνία παραγωγής γιαουρτιού (και ειδών ζαχαροπλαστικής) στο Γαλάτσι από τους αδελφούς Ιωάννη και Κυριάκο Φιλίππου. 
1975: Μεταφορά της ΦΑΓΕ στο εργοστάσιο της Μεταµόρφωσης, όπου παράγεται το πρώτο ελληνικό τυποποιηµένο και επώνυµο γιαούρτι, το Total.
1980: Έναρξη εξαγωγών µε πρώτη χώρα την Αγγλία.
1991: Είσοδος στην κατηγορία των τυροκοµικών.
1993: Είσοδος στην κατηγορία του γάλακτος.
2008: Έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής γιαουρτιού στην Αµερική.