Η είσοδος ισχυρών λιανεμπορικών επιχειρήσεων τροφίμων στον κλάδο των cash & carry μέσω της εξαγοράς εταιρειών που διέθεταν καταστήματα χονδρεμπορίόυ ήταν η σημαντικότερη εξέλιξη του 2001. Eιδικότερα με την εξαγορά της ΤΡΟΦΟ και της θυγατρικής της, ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ-ΕΝΑ, η ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ απέκτησε 12 καταστήματα cash & carry, από τα οποία έκλεισε το 1 που λειτουργούσε στο Μοσχάτο.

Η είσοδος ισχυρών λιανεμπορικών επιχειρήσεων τροφίμων στον κλάδο των cash & carry μέσω της εξαγοράς εταιρειών που διέθεταν καταστήματα χονδρεμπορίόυ ήταν η σημαντικότερη εξέλιξη του 2001. Eιδικότερα με την εξαγορά της ΤΡΟΦΟ και της θυγατρικής της, ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ-ΕΝΑ, η ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ απέκτησε 12 καταστήματα cash & carry, από τα οποία έκλεισε το 1 που λειτουργούσε στο Μοσχάτο

Η ΑΤΛΑΝΤΙΚ, μέσω της ΓΑΛΗΝΟΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ και της θυγατρικής της ΔΙΑΝΕΛ, απέκτησε 14 cash & carry. Για το τρέχον έτος η εταιρεία είχε προγραμματίσει τη λειτουργία 3 cash & carry, 1 στο Γύθειο, 1 στη Μήλο και 1 στη Σαντορίνη. Από αυτά τα 2 πρώτα λειτουργούν ήδη (α' εξάμηνο 2002).

Η ΜΕΤΡΟ τον Ιούλιο του 2001 έθεσε σε λειτουργία 1 cash & carry στο Ρέθυμνο, ενώ για το 2002 προγραμματίζει να ανοίξει 2 cash & carry, 1 cash & carry στα Τρίκαλα και 1 στην Κατερίνη. Η ΜΑΣΟΥΤΗΣ το 2001 μετέτρεψε σε cash & carry 1 κατάστημα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας ΜΠΙΣΚΑ ΑΦΟΙ που λειτουργούσε στις Σέρρες, ενώ παράλληλα εγκαινίασε 3 cash & carry, 1 στην Πτολεμαϊδα, 1 στη Νικήτη και 1 στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

Μια αξιοσημείωτη εξέλιξη που αφορά το χώρο των επιχειρήσεων που διαθέτουν καταστήματα cash & carry ήταν ι ίδρυση του Συνδέσμου Εμπορικών Επιχειρήσεων Cash & Carry (ΣΕΚΕ). Μέλη του είναι εκτός από τις μεγάλες επιχειρήσεις που διαθέτουν καταστήματα cash & carry, πολλές επιχειρήσεις, τοπικού χαρακτήρα. Ο Σύνδεσμος μέχρι να αποκτήσει δικά του γραφεία θα έχει ως έδρα τα γραφεία του ΣΕΣΜΕ. Ενα απο τα βασικά αιτηματά του είναι η θεσμοθέτηση ειδικού ωραρίου λειτουργίας για τις cash & carry επιχειρήσεις, ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες των πελατών τους, που στην πλειοψηφία τους είναι επιχειρηματίες. Η σχετική πρόταση προβλέπει ωράριο 5:00 π.μ έως 9:00 μ.μ. απο Δευτέρα έως και Παρασκευή και 5:00 έως και 4:00 μ.μ, το Σάββατο.