Στα επίπεδα του 2025 αναμένεται να κινηθούν τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Άρδας Frost ΑΕ κατά τη διάρκεια του 2026, με τη διοίκηση της εταιρείας να προετοιμάζει συστηματικά το «έδαφος» για μια νέα φάση ανάπτυξης από το 2027. Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στο FOODReporter, ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Κλεάνθης Παντελιάδης, σκιαγράφησε τη στρατηγική πορεία της εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατεψυγμένων λαχανικών. Αναφορικά με τις προοπτικές του 2026, ο κ. Παντελιάδης επεσήμανε ότι τόσο ο κύκλος εργασιών, όσο και η κερδοφορία θα διατηρηθούν στα επίπεδα της προηγούμενης χρήσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουσιαστική πρόβλεψη για περαιτέρω αύξηση τζίρου, της τάξεως του 15% έως 20%, τοποθετείται χρονικά για το 2027, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι σχεδιαζόμενες επενδυτικές κινήσεις. Η εξέλιξη αυτή θα στηριχθεί στην αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας κατά 50%, γεγονός που θα επιτρέψει τη διεύρυνση του πελατολογίου σε νέες μεγάλες διεθνείς αγορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω στρατηγική έρχεται ως μια άμεση συνέχεια μιας εξαιρετικής οικονομικής πορείας. Βάσει των πρόσφατων δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ, η εταιρεία κατέγραψε το 2025 αύξηση εσόδων κατά 26,14% (στα 5,18 εκατ. ο τζίρος) σε σύγκριση με το 2024, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους (€341.010,73) σημείωσαν άνοδο κατά 57,1%.
Οι νέες επενδύσεις – Προγραμματίζει είσοδο στη Μέση Ανατολή
Όσον αφορά στην εικόνα του οκταμήνου, ο κ. Παντελιάδης ανέφερε ότι οι πωλήσεις διατηρήθηκαν στα περσινά επίπεδα, χωρίς να πραγματοποιηθούν αυξήσεις τιμών, παρά την αισθητή επιβάρυνση του κόστους παραγωγής λόγω της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο. Στην απορρόφηση των πιέσεων συνέβαλε καθοριστικά η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 750 kW, μια επένδυση που μαζί με τις απαραίτητες κτιριακές παρεμβάσεις ανήλθε συνολικά στις €500.000. Η εταιρεία υλοποίησε εντός της χρονιάς ένα ευρύ επενδυτικό με ίδια κεφάλαια που ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ. Αυτό περιελάμβανε μηχανήματα οπτικής διαλογής με εξελιγμένη τεχνολογία AI, νέο σύγχρονο λεβητοστάσιο, εξοπλισμό αλωνιστικών μηχανών και περονοφόρων, καθώς και καλλιέργεια 1.200 επιπλέον στρεμμάτων γης. Σύμφωνα με τον Κλεάνθη Παντελιάδη, η Άρδας Frost προγραμματίζει νέα επένδυση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ στον επικείμενο κύκλο του Αναπτυξιακού Νόμου. Το πλάνο περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου αμμωνιοστασίου και τριών ψυκτικών θαλάμων χωρητικότητας 1.500 τόνων. Ταυτόχρονα, η Άρδας Frost ΑΕ προγραμματίζει «μπάσιμο» στην αγορά της Μέσης Ανατολής, διευρύνοντας παράλληλα την εξαγωγική της δραστηριότητα προς την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη.
Ακολουθήστε μας σε LinkedIn & Facebook και γίνετε μέλος της μεγαλύτερης ελληνικής κοινότητας του κλάδου.
