Δύο ημερίδες διοργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Ελληνο-Ασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο. Η πρώτη εκδήλωση διεθνούς επιχειρηματικής δικτύωσης έγινε στην Αθήνα από κοινού με ΕΒΕΑ και Enterprise Europe Network και η δεύτερη στη Θεσσαλονίκη από κοινού με ΕΒΕΘ, το ΣΒΕ και ΣΕΒΕ. Τις παρακολούθησαν 80 στελέχη εταιρειών.

Συμπεριελήφθησαν παρουσιάσεις της Ιαπωνίας, της Νοτίου Κορέας, της Ινδονησίας, των Φιλιππινών, της Ταϊλάνδης και της Σιγκαπούρης, με στοιχεία για οικονομικές εξελίξεις, έργα υποδομών, αναπτυξιακό σχεδιασμό. Αναλύθηκαν χαρακτηριστικά επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καταναλωτικές τάσεις, ανάγκες εισαγωγών σε τρόφιμα και μη τρόφιμα, διαδικασίες ίδρυσης ξένων επιχειρήσεων.

Σε συνεργασία με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο, έγινε ειδική παρουσίαση για την Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία στρέφεται προς την Ευρώπη για να καλύψει ανάγκες σε προϊόντα, υποδομές, τεχνογνωσία. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο οργανώνει τον Οκτώβριο 2024 επίσκεψη στη Σιγκαπούρη για στοχευμένες συναντήσεις, στο πλαίσιο εξαγωγικής επιχειρηματικής αποστολής στην Ωκεανία. Θα ακολουθήσει αποστολή στην Άπω Ανατολή (Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Κίνα) εντός 2025.

Οι χώρες της Ασίας επενδύουν σε ψηφιακές τεχνολογίες και ανάπτυξη της παραγωγής. Εφαρμόζουν πολιτικές βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης, αυξάνουν διαρκώς τις εισαγωγές προϊόντων από τη Δύση. Παράλληλα, η διαρκής επέκταση του ηλεκτρονικού εμπορίου διευκολύνει την προώθηση νέων προϊόντων. Οι ελληνικές εταιρείες μπορούν, μεταξύ άλλων, να αναζητήσουν ευκαιρίες στα αγροτικά προϊόντα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter