Το πρώτο της κατάστημα στο νησί της Κέας ετοιμάζεται να ανοίξει η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, που πρόσφατα έλαβε από τον Δήμο Κέας τη σχετική άδεια κατά πλειοψηφία (9 ψήφοι υπέρ επί συνόλου 11 παρόντων).

Η άδεια ίδρυσης υπεραγοράς λιανικού εμπορίου αφορά σε ένα κατάστημα σούπερ μάρκετ συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 679,10 τ.μ., εκ των οποίων 472,62 τ.μ. θα αποτελέσουν το χώρο κύριας χρήσης (ισόγειο 289,50 τ.μ. και α’ όροφος 183,12 τ.μ.) και 206,48 τ.μ. τους βοηθητικούς χώρους του ισόγειου καταστήματος (χώροι ανελκυστήρα, κλιμακοστάσια, χώρος πυροπροστασίας, WC κ.λπ.), σε ακίνητο που βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Κορησσίας- Ιουλίδας Κέας. Για τον συγκεκριμένο χώρο είχε δοθεί προηγουμένως άδεια ίδρυσης σούπερ μάρκετ στην εταιρεία «Χονδρεμπορική Κέας ΙΚΕ».

Πάντως, διατηρούνται οι περιορισμοί σχετικά με την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και, ιδίως, με την εναρμόνιση του όγκου και του τύπου της μονάδας προς το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής, με την ύπαρξη οδικού δικτύου και λοιπών έργων υποδομής και με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις μετακινήσεις.

Σημειώνεται πως η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός έχει ήδη παρουσία στις Κυκλάδες, με τρία καταστήματα στην Πάρο και ακόμα τρία στη Σύρο.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter