Πρωτόκολλο συνεργασίας που αφορά τον έλεγχο τροφίμων υπογράφηκε χθες Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 μεταξύ του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το σχετικό πρωτόκολλο συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας. Το πρωτόκολλο συνεργασίας σηματοδοτεί την ανάπτυξη διαρκούς συνεργασίας για την υλοποίηση των προγραμμάτων επίσημου ελέγχου τροφίμων μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΔΑΜΘ) του ΕΦΕΤ και των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ο σκοπός αφορά τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών. Ο βασικός στόχος αφορά την υλοποίηση του προγράμματος επίσημου ελέγχου τροφίμων για τη διετία 2024 -2025.

Έπονται η διαχείριση πιθανών διατροφικών περιστατικών, κρίσεων ή άλλων έκτακτων περιστατικών, η υποστήριξη των επιθεωρήσεων που διενεργούνται στη χώρα μας από ξένες αποστολές και αφορούν τρόφιμα και η διερεύνηση καταγγελιών και αναφορών πολιτών. Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την προστασία των καταναλωτών, βάσει των εθνικών στρατηγικών στόχων που συνδιαμορφώνονται βάσει της κοινής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγροδιατροφικό τομέα. «Η συμφωνία θέτει πλαίσιο ενιαίου συντονισμού και ενδυνάμωσης της συνεργασίας των ελεγκτικών μηχανισμών για αποτελεσματικότερη άσκηση των επισήμων ελέγχων», αναφέρεται από τον ΕΦΕΤ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter