Με πρόεδρο Επιτροπής Αξιολόγησης για το 2024 τη Βαρβάρα Αυδή (Partner & Board Vice Chairman Historic Hotels of Europe, Founder, Yades Greek Historic Hotels) και υπό τη διοργάνωση της BOUSSIAS Events, σε ένα εορταστικό κλίμα απονεμήθηκαν τα ενδέκατα Tourism Awards, ήτοι τα πρώτα και μεγαλύτερα βραβεία του κλάδου του τουρισμού που συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν την καινοτομία. Ειδικότερα, στην κατηγορία «Γαστρονομία, οινοτουρισμός» το Κτήμα Αβαντίς, με την ετικέτα Lenga, κατάκτησε το Gold βραβείο (Καινοτομία στον Οινοτουρισμό), η Cinque Wine Bars κατέκτησε το Silver και το Bronze απονεμήθηκε στην Αιγαίου Solutions ΑΕ για την προβολή του σαμιακού οίνου.

Στην κατηγορία «Πολιτιστικά – γαστρονομικά φεστιβάλ και εκθέσεις», κατέκτησε το Gold το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών για τη διοργάνωση της 1ης Πανελλήνιας Γιορτής Τρούφας.

Μπύρα Νήσος: Πλατινένια διάκριση στην ενότητα “Brand Greece”
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μπύρα Νήσος ξεχώρισε στην τελετή απονομής των Tourism Awards 2024, λαμβάνοντας την κορυφαία, πλατινένια διάκριση στην ενότητα “Brand Greece”.
Με αφορμή τη βράβευση, ο ιδρυτής της, Αλέξανδρος Κουρής, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Βάσει του πλαισίου και των τάσεων που λειτουργούμε και δραστηριοποιούμαστε, τα προϊόντα, ιδίως δε τα τρόφιμα και τα ποτά, μπορούν κάλλιστα να αξιοποιηθούν ως βασικό όχημα προβολής και διαμόρφωσης αντιλήψεων για τους τόπους τους. Η Νήσος, όλα αυτά τα χρόνια, συνειδητά προσπαθεί να πρωτοπορεί και να διακρίνεται, “ταξιδεύοντας” το όνομα του τόπου της τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων».

Στην κατηγορία Greek Food / Super Food product, το Gold απονεμήθηκε στο Governor (DASC Branding – The Olive House, Corfu / Concept Store) και το Silver στο Zozefinos Syros Catering (Digital Innovation in Farm to Fork Catering).

Gold στο grelia store, το πρώτο boutique κατάστημα ελαιολάδου
Στην κατηγορία “Shops that promote Greek premium products” (προώθηση premium ελληνικών προϊόντων μέσω καταστήματος) η grelia EE- grelia store απέκτησε το Gold, καθώς αποτελεί το πρώτο boutique κατάστημα ελαιολάδου.

Στην κατηγορία Restaurant/ Dining Experience, κατέκτησε το Gold το Nos Hotel & Villas, ενώ τη δεύτερη θέση με το Silver βραβείο τη μοιράστηκαν το Rodos Palace Hotel (12 Nissia restaurant – Farm to Table) και το γνωστό Calilo. Το Bronze απονεμήθηκε στο Ikones Seafront Luxury Suites – Loguers Hotel Sales & Marketing για το Aura Restaurant.

Στην κατηγορία Greek Inspired Gastronomy Restaurant, κατέκτησε την πρώτη θέση με Gold βραβείο το Minoan Lines SA (Ταξίδι στην Κρητική γαστρονομία), ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε κατακτώντας το Silver το Kyrimai Hotel and Restaurant (Ένας Γαστρονομικός Προορισμός). Στην ίδια κατηγορία, το Toulas Seaside – Inspired Comfort Greek Cuisine (Ένα Γαστρονομικό Γευστικό Ταξίδι Αναμνήσεων) κατέκτησε το Bronze βραβείο.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter