Στις αρχές Σεπτεμβρίου η Amazon ανακοίνωσε πως επεκτείνει την υπηρεσία παράδοσης φρέσκων προϊόντων (AmazonFresh) στην Ινδιανάπολη.

Τα μέλη του Amazon Prime που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούν πλέον να επιλέγουν μεταξύ δεκάδων χιλιάδων προϊόντων -από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κρέας και ψάρια μέχρι είδη παντοπωλείου, προϊόντα για το σπίτι και είδη προσωπικής περιποίησης και υγείας- και να τα παραλαμβάνουν εντός 1-2 ωρών.

Τα μέλη θα μπορούν επίσης να παραγγέλνουν best seller προϊόντα από το Amazon.com, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών ειδών, προϊόντων για το σπίτι, παιχνιδιών κ.ά. Μετά την επέκταση της υπηρεσίας στην Ινδιανάπολη, η πλατφόρμα AmazonFresh είναι πλέον διαθέσιμη σε 19 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ (Ατλάντα, Βαλτιμόρη, Βοστώνη, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον κλπ). Οι παραγγελίες εξυπηρετούνται από τα κέντρα διανομής της Amazon.

Η παράδοση των παραγγελιών μέσω AmazonFresh κοστίζουν 14,99 τον μήνα, επιπλέον των 119 δολαρίων της ετήσιας συνδρομής Prime. Οι χρήστες μπορούν να έχουν δωρεάν παράδοση εντός 2 ωρών για αγορές άνω των 35 δολαρίων (κάθε παραγγελία χαμηλότερου κόστους χρεώνεται με 4,99 δολάρια). Η παράδοση εντός 1 ώρας στοιχίζει από 4,99 έως 7,99 δολάρια για παραγγελίες άνω των 35 δολαρίων και 9,99 δολάρια για παραγγελίες μικρότερης αξίας.

Οι νέοι πελάτες έχουν μια περίοδο δωρεάν χρήσης της υπηρεσίας για 30 ημέρες και λαμβάνουν έκπτωση 10 δολαρίων με την πρώτη τους παραγγελία αξίας 35 δολαρίων και άνω. Στις αρχές του περασμένου Μάϊου η Amazon επέκτεινε το πρόγραμμα Prime Now στα καταστήματα της Whole Foods stores, σε 88 πόλεις των ΗΠΑ.