Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γάλακτος που θεσπίστηκε από τον Οργανισμό Γεωργίας & Τροφίμων του ΟΗΕ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει «την υπέρτατη αξία του πολυτιμότατου αυτού φυσικού τροφίμου, που συμβάλει τα μέγιστα στην καλή υγεία του ανθρώπου κάθε ηλικίας», απαριθμώντας τα ευεργετικά στοιχεία και τις σχετικές ιδιότητες του γάλατος.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΔΕΛΤΑ εγκαινίασε μια συνολική καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τη διαχρονική αξία του προϊόντος, #lovemilk. Σχετικά, «ανέβασε» το microsite www.lovemilk.gr για τη διαδραστική ενημέρωση των χρηστών, ενώ, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο μηχανισμό, με τη συμμετοχή των χρηστών, πρόσφερε ένα ποτήρι γάλα στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μαζί για το Παιδί», της Ένωσης Κοινωφελών Σωματείων.

Επίσης, η ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη διέθεσε έναν τόνο φρέσκου γάλακτος Δωδώνη στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης, μέσω του διαδραστικού microsite https://dodoni.eu/moirasougala, ενώ ομάδες προώθησης του προϊόντος της βρέθηκαν στις πλατείες Συντάγματος και Νέας Σμύρνης στην Αθήνα, Πύρρου και Μαβίλη στα Ιωάννινα και Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, και ενημέρωσαν σχετικά το κοινό.