Ολοκλήρωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων την αναβάθμιση της πλατφόρμας e-Καταναλωτής, με ενημερωμένες εκδόσεις για smartphones και tablets. Η εφαρμογή θεωρείται χρήσιμο εργαλείο, ώστε να συγκρίνονται τιμές, αλλά και για να δημιουργούν οι καταναλωτές καλάθι με προϊόντα και συνεπώς, να πραγματοποιούν αγορές στο χαμηλότερο κόστος, από την εκάστοτε αλυσίδα που προσφέρει τα φθηνότερα.

Ο e-Καταναλωτής παρέχει δυνατότητα διαφανούς σύγκρισης τιμών σε 3.000 βασικά και ταχυκίνητα καταναλωτικά αγαθά, μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Ακολούθως δίνεται η δυνατότητα ανεύρεσης του φθηνότερου καλαθιού, με κριτήριο τιμή και διαθεσιμότητα και με βοήθεια του χάρτη που περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα. Ο καταναλωτής ελέγχει όλα τα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται πλησίον του τόπου διαμονής του, πριν ξεκινήσει τις αγορές. Περιλαμβάνεται σύγκριση τιμών πολλαπλών προϊόντων μεταξύ αλυσίδων.

Η πηγή άντλησης τιμών είναι το κεντρικό e-shop κάθε αλυσίδας. Ενδεχομένως να υπάρχουν μικρές αποκλίσεις σε σχέση με το φυσικό κατάστημα. Οι τιμές ενημερώνονται καθημερινά στις 10:00. «Συνεχίζουμε τις δραστικές παρεμβάσεις, παρέχοντας νέα εργαλεία και βελτιστοποιώντας τα διαθέσιμα, με κύριο γνώμονα την προστασία, τη βοήθεια στον καταναλωτή, την ενίσχυση της διαφάνειας και την τόνωση του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών», σημείωσε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter