Αύξηση επισκεψιμότητας κατά 35% σημειώθηκε στη 2η Διεθνή ‘Εκθεση Τροφίμων Tuttofood, που διοργάνωσε η Fiera Milano International, από 10 έως 13 Ιουνίου στο Μιλάνο. Την έκθεση παρακολούθησαν 30.000 επισκέπτες, εκ των οποίων το 25% ταξίδεψε από όλο τον κόσμο στο Μιλάνο ειδικά για τη διοργάνωση.

Ο γενικός διευθυντής της Fiera Milano International, Sandro Bicocchi, δήλωσε σχετικά: «Περισσότερες από 1.550 επιχειρήσεις με έντονη παρουσία στο εξωτερικό συμμετείχαν στην ‘Εκθεση, έκτασης 74.000 τμ. Η καινοτομία, ο διεθνής χαρακτήρας και η ομορφιά, βασικά στοιχεία της έκθεσης, συνδυάστηκαν ιδανικά με την αδιαμφισβήτητη αξία που προσδίδει η EXPO 2015, χρονιά κατά την οποία το Μιλάνο θα αποτελέσει πρωτεύουσα των τροφίμων παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια της Tuttofood, μεγάλες εταιρείες κράτησαν ήδη θέση στην πρώτη γραμμή της διοργάνωσης, προσβλέποντας στις πολύ σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται κατά τη διάρκειά της».

Σύμφωνα με τον Enrico Pazzali, γενικό διευθυντή της Fiera Milano SpA, «η επιτυχία της Tuttofood σηματοδοτεί, επίσης, και μια σημαντική στροφή στις τάσεις της βιομηχανίας εμπορικών εκθέσεων. Είναι η πρώτη ‘Εκθεση, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που κατέγραψε διψήφια νούμερα συμμετοχής. Πιστεύουμε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα σημειωθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες, γιατί οι εμπορικές εκθέσεις της Ιταλίας πρέπει να συνεισφέρουν, διαδραματίζοντας κυρίαρχο ρόλο, στην οικονομική ανάκαμψη της αγοράς που έπεται».

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, ο Luca Zaia, υπουργός Γεωργίας, Τροφίμων και Δασοκομίας, επιβεβαίωσε ότι η «υγεία» και οι προοπτικές εισχώρησης ιταλικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές είναι εξαιρετικές. Σημείωσε, επίσης, ότι η αυστηρή πολιτική για την υπεράσπιση της ποιότητας και, αντίστοιχα, η δυναμική δράση ενάντια στη απομίμηση ιταλικών προϊόντων, σε υπεράσπιση της ετικέτας “Made in Italy”, μπορούν να διευρύνουν σε μεγάλο βαθμό τους ορίζοντες των ιταλικών εταιρειών (έγινε αναφορά σε μια “νέα αγορά”, αξίας 60 δισ. ευρώ).

“Σε αυτό το περιβάλλον”, συμπληρώνει ο Enrico Pazzali, “η Tuttofood μπορεί πλέον να αρχίσει να αντιμετωπίζει χωρίς δέος τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές της στον χώρο των εμπορικών εκθέσεων. Ελπίζουμε ότι η συνολική βιομηχανία τροφίμων θα αναγνωρίσει την Tuttofood ως τον ιδανικό χώρο προβολής και ότι θα ανανεώσει το ραντεβού της μαζί μας για τη διοργάνωση του 2011 (8-10 Ιουνίου)”.