Κλειστά τα χαρτιά της κρατά η διοίκηση της αλυσίδας Υπογραφή Στεργίου, αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της για το επίγειο κατάστημα λιανικής στην Κηφισιά που διατηρεί.

Η Ε. & Κ. Στεργίου & Σία ΟΕ μισθώνει τον χώρο όπου φιλοξενείται το πράγματι επιτυχημένο κατάστημα, ένα από τα τέσσερα επίγεια καταστήματα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής «Υπογραφή Στεργίου» στην Αττική. Τα άλλα τρία καταστήματα λιανικής πώλησης της εταιρείας βρίσκονται σε Τατόι, Μεταμόρφωση και Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Ε. & Κ. Στεργίου & Σία ΟΕ «παρακολουθεί με προσοχή και επιμέλεια» τις όποιες εξελίξεις
Το ακίνητο ανήκει στην Φραγκίσκα Γκολέμη και η εταιρεία Στεργίου το μισθώνει ήδη από τον Αύγουστο του 2011. Κατά της ιδιοκτήτριας του ακινήτου, ωστόσο, επιβλήθηκε κατάσχεση και ολόκληρο το κτίριο, δηλαδή το κατάστημα 524,18 τ.μ. στο ισόγειο μαζί με τα δύο γραφεία του πρώτου ορόφου, η οποία επισπεύδεται από την Intrum Hellas, για ποσό 300.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μόνο μέρος επί της συνολικής απαίτησης. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για το συνολικό ακίνητο της Λεωφόρου Κηφισίας 328, το οποίο περιλαμβάνει και δύο υπόγεια, σε οικόπεδο επιφάνειας 1.638 τ.μ., έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 της Τετάρτης 31 Μαΐου 2023.

Το ζήτημα αφορά την εταιρεία Στεργίου, μόνο «αντανακλαστικά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια και δίχως δική της υπαιτιότητα. Η ίδια η εταιρεία, σε ερώτηση του FOODReporter αν πρόκειται να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό ή αν θα προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εξασφάλισής της, ακόμη και σε πιθανή στρατηγική αλλαγής της έδρας του καταστήματος της Κηφισιάς, απάντησε σιβυλλικά: «Η εταιρεία μας, ως νόμιμη μισθώτρια ολόκληρου του ακινήτου, παρακολουθεί με προσοχή και επιμέλεια τις εξελίξεις και θα πράξει εγκαίρως κάθε τι αναγκαίο, όχι μόνον για λόγους προστασίας των δικαιωμάτων της, αλλά και προς διασφάλιση της σχέσης εμπιστοσύνης, που έχει αναπτύξει και με το καταναλωτικό κοινό της περιοχής», συμπληρώνοντας, πάντως ότι «οι εσωτερικές οικονομικές αξιολογήσεις και οι συνακόλουθες επιχειρηματικές αποφάσεις της δεν είθισται να κοινολογούνται».

Πράγματι, σύμφωνα με το τρέχον μισθωτήριο του χώρου, το οποίο βρήκε η αρμόδια δικαστική επιμελήτρια, η μίσθωση από το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας Ε. & Κ. Στεργίου & Σία ΟΕ έχει ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2035, κατόπιν υπογραφής ιδιωτικού συμφωνητικού παράτασης της μίσθωσης. Η εταιρεία Στεργίου έχει μισθώσει ολόκληρο τον ισόγειο όροφο, όπου, εκτός από την αίθουσα πώλησης, λειτουργεί και εργαστήριο αρτοποιΐας και ζαχαροπλαστικής, ενώ έχει επίσης δημιουργηθεί επιπλέον χώρος παταριού, όπου βρίσκονται γραφεία, τα αποδυτήρια του προσωπικού, τουαλέτες και υπάρχει ακόμη και άλλος κενός ανεκμετάλλευτος χώρος. Πράγματι, η μετακίνηση ενός πολυσύχναστου κεντρικού καταστήματος, ειδικά όταν η εταιρεία το θεωρεί επιτυχημένο, είναι ένα νέο στοίχημα, αν και εφόσον αυτό αποφασιστεί ή κριθεί αναγκαίο μετά τις εξελίξεις του φετινού Μαΐου.

Αβέβαιος ο πλειστηριασμός του ακινήτου;
Εξάλλου, όπως επισημαίνεται από την ίδια την Ε. & Κ. Στεργίου & Σία ΟΕ, «το ζήτημα πρωτίστως αφορά τον επισπεύδοντα τον πλειστηριασμό και τον συνιδιοκτήτη του καταστήματος ως φερόμενου οφειλέτη». Η εταιρεία των καταστημάτων «Υπογραφή Στεργίου» αποκάλυψε επίσης στο FOODReporter ότι οι δύο διάδικοι βρίσκονται «σε πλήρη δικαστική εξέλιξη, η έκβαση της οποίας θα καθορίσει αν, πότε και με προϋποθέσεις θα διεξαχθεί τελικά ο όποιος πλειστηριασμός» και ο οποίος θα αφορά μόνο το ½ του καταστήματος.

Συνεπαγωγικά, τοποθετούμενη για άλλη μια φορά, η εταιρεία Στεργίου κρίνει ότι «για αυτονόητους εμπορικούς λόγους δεν υπάρχει σκοπιμότητα να παρθούν αποφάσεις προώρως», πόσο μάλλον να ανακοινωθούν. Ταυτόχρονα, όμως αναφέρει: Έπονται ολόκληροι μήνες «προ του εν προκειμένω κρίσιμου χρόνου που τοποθετείται στα τέλη Μαΐου, μηνός με έντονο, κατά το μάλλον και ήττον, εκλογικό χαρακτήρα, ο οποίος καθιστά και εξ αυτού του λόγου όλως αβέβαιο τον όποιο πλειστηριασμό».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter