Στη Ν. Υόρκη θα εφαρμόσει η Walmart πιλοτικά υπηρεσίες σε online περιβάλλον, στη λογική του concierge, αξιοποιώντας την υπηρεσία που ανέπτυξε η Store 8 (εταιρεία start-up του αμερικανικού ομίλου).

Η υπηρεσία Jetblack παρέχεται μόνο σε μέλη, που μπορούν να στέλνουν με ένα απλό κείμενο τις ανάγκες τους για αγορά οποιουδήποτε προϊόντος, ώστε να αναζητηθεί και να παραδοθεί το προϊόν την ίδια ή την επόμενη ημέρα, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Σύμφωνα με τη Walmart, η νέα υπηρεσία θα εξερευνήσει την περιοχή του «conversational commerce» ή αλλιώς, τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών μέσω αποστολής κειμένου (text messaging), online chat ή φωνητικής παραγγελίας (voice ordering). Λειτουργώντας ως εικονικός προσωπικός συνοδός αγορών, συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με την εμπειρία των επαγγελματιών αγοραστών, ώστε να προσφέρει προσωπική εξυπηρέτηση και συμβουλές.

Βασικό κοινό-στόχος είναι οι γονείς που κατοικούν σε αστικές περιοχές και έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Η υπηρεσία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους από δώρα γενεθλίων έως βασικά προϊόντα για το σπίτι, τονίζει η αλυσίδα. Τα προϊόντα που καλύπτουν καθημερινές ανάγκες μπορούν να προέρχονται από τα καταστήματα της Walmart και το Jet.com, ενώ άλλα εξειδικευμένα προϊόντα μπορούν να καλύπτονται από τοπικά brands και καταστήματα.

Η Walmart, μιλώντας για την Jetblack υπηρεσία, αναφέρθηκε σε παραδείγματα κάλυψης αναγκών των μελών της, όπως η αγορά εξειδικευμένης καλλυντικής κρέμας από το κατάστημα προτίμησης του πελάτη, η δημιουργία καλαθιών με δώρα για το Πάσχα, που δημιουργήθηκαν και παραδόθηκαν στους γονείς τη στιγμή που τα παιδιά τους απολάμβαναν τον ύπνο τους, και παράδοση προϊόντων για την παραλία σε οικογένεια, στον χώρο των διακοπών της. Οι πελάτες περιέγραψαν την εμπειρία του Jetblack ως τόσο εύκολη όσο το να γράφεις τι επιθυμείς να αγοράσεις σε έναν στενό σου φίλο, που γνωρίζει τις προτιμήσεις σου».