Τα παιδιά καταναλώνουν πάνω από τη μισή συνιστώμενη ποσότητα ζάχαρης πριν ακόμη φτάσουν στο σχολείο, αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Μ. Βρετανίας (Public Health England-PHE).

Συγκεκριμένα, η έρευνα κατέγραψε την κατανάλωση 11 γραμμαρίων ζάχαρης μόνο στο πρωινό των παιδιών, που αντιστοιχεί σε τρεις κύβους ζάχαρης, τη στιγμή που η συνιστώμενη ποσότητα είναι έως 5 κύβοι ζάχαρης για τα παιδιά μεταξύ τεσσάρων και έξι ετών και έως 6 κύβοι για παιδιά ηλικίας από επτά έως δέκα ετών. Η έρευνα που διενεργήθηκε από τον βρετανικό οργανισμό διατροφής (British Nutrition Foundation), συγκέντρωσε τις απόψεις 200 γονέων με παιδιά ηλικίας 4-10 ετών, σχετικά με το πρωινό που καταναλώνουν και κατόπιν μέτρησε την περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη.

Από την έρευνα προέκυψε πως στο τέλος της ημέρας τα παιδιά είχαν καταναλώσει τριπλάσια ποσότητα ζάχαρης από τη συνιστώμενη, ενώ υπήρχε άγνοια σε σημαντικό τμήμα των ερωτηθέντων σχετικά με το τι σημαίνει υγιεινό πρωινό: 8 στους 10 γονείς θεωρούσαν πως η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τροφής συνιστά μια υγιεινή πρόταση για το πρωινό των παιδιών τους. Η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης στο πρωινό οφείλεται κυρίως στην κατανάλωση δημητριακών με ζάχαρη, χυμών, μπισκότων, κρουασάν, αναψυκτικών, κλπ.