Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι στο κάλεσμα του υπουργείου για συμμετοχή στη μάχη κατά της ακρίβειας ανταποκρίθηκαν 9 επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, ενώ από τη βιομηχανία είχαν θετική ανταπόκριση 19 εταιρείες, 14 περιορισμένη ανταπόκριση, 9 χαμηλή και μία μηδενική.

Σημειώνεται πως από τα 41 μέτρα του υπουργείου για την καταπολέμηση της ακρίβειας έχουν μέχρι σήμερα εφαρμοστεί τα 33.

Ο κ. Φώλιας αναφέρθηκε, επίσης, στον νέο φορέα ελέγχου των τιμών, (Ενιαίος Φορέας Ελεγκτικού Έργου), ο οποίος θα συγκροτηθεί στην Αττική από το ΥΠΑΝ και θα στελεχωθεί με 120 άτομα (ελεγκτές). Το έργο του νέου φορέα θα υποστηρίζεται και από ιδιώτες, οι οποίοι θα αναλάβουν κοστολογικούς ελέγχους και άλλες μελέτες κατά κλάδο, όπου αυτό απαιτείται. Σε δεύτερο χρόνο, η δράση του θα επεκταθεί και στην επαρχία.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ενός ακόμη Παρατηρητηρίου Τιμών, αυτή τη φορά για τα υγρά καύσιμα, μέσω του οποίου οι πρατηριούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωστοποιούν τα στοιχεία για τις τιμές πώλησης των καυσίμων τους, έτσι ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να προβαίνει, μέσω internet, σε συγκρίσεις τιμών.

Για την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο κ. Φώλιας δήλωσε ότι οι ρυθμοί της έχουν βελτιωθεί από το 2004, ωστόσο το υπουργείο προβληματίζεται σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο έργο της. Πρόσθεσε, τέλος, ότι το ΥΠΑΝ προετοιμάζει συγκροτημένη πρόταση για την ενίσχυση του έργου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών να προτρέψει τα μέλη του να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών πριν από την περίοδο των θερινών εκπτώσεων.