Μήνυμα σεβασμού του νόμου, εφαρμογής μέτρων και αποφυγής αθέμιτων πρακτικών και κερδοσκοπίας απέστειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε τον τριπλασιασμό των ανώτατων προστίμων για παραβάσεις των μέτρων ελέγχου των τιμών. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ζήτησε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να δώσει προτεραιότητα στους ελέγχους των πολυεθνικών εταιρειών «και στο κατά πόσο τιμολογούν ακριβότερα τα προϊόντα τους στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο τρίπτυχο αποκλιμάκωσης τιμών: Πρώτη έρχεται η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού. Στην πλατφόρμα e-katanalotis ο πολίτης συγκρίνει τιμές σε περισσότερα από 3.000 προϊόντα σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Το δεύτερο σημείο αφορά ελέγχους τήρησης μέτρων από την Πολιτεία. Το ανώτερο πρόστιμο ανεβαίνει στα 6 εκατ. ευρώ, από τα 2 εκατ. ευρώ. «Κανένας δεν πρέπει να σκεφτεί ότι μπορεί να παραβιάσει τον νόμο», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και προεξόφλησε συνολικότερη αναδιοργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού.

Το τρίπτυχο ολοκληρώνεται με τη συνεργασία όλων, Πολιτείας, πολιτών, καταναλωτικών οργανώσεων, ανεξάρτητων Αρχών, με την υγιή επιχειρηματικότητα. Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία πως οι εταιρείες σούπερ μάρκετ θα ανταποκριθούν θετικά και εκτίμησε αποκλιμάκωση πληθωρισμού τροφίμων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter