«Πωλητήριο» στην πολύ επιτυχημένη αλυσίδα λιανικής πώλησης Woolworth έχει θέσει ο ιδιοκτήτης Γερμανός επιχειρηματίας Στέφαν Χάινιγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Μονάχου, ο επιχειρηματίας έχει ήδη ζητήσει την υποστήριξη της επενδυτικής τράπεζας Rothschild & Co. για να επιτύχει το σκοπό ανεύρεσης του επόμενου επενδυτή, ο οποίος θα αγοράσει το πλειοψηφικό του πακέτο.
Ο Στέφαν Χάινιγκ βασίζει το σχέδιό του στους ισχυρούς αριθμούς οικονομικής ανάπτυξης και δυναμικής επίγειας επέκτασης που εμφάνισαν τα καταστήματα Woolworth έπειτα από την πανδημία του κορωνοϊού και οφείλονται στη λειτουργική διαχείριση του εν ενεργεία διευθύνοντος συμβούλου, Ρόμαν Χάινι, ο οποίος προέρχεται από την αλυσίδα οργανωμένου λιανεμπορίου Aldi Süd, μικρομέτοχο επίσης (2%) της Woolworth.
Δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί αν ο κ. Χάινι παραμείνει επικεφαλής της διοίκησης ή έστω μέλος του διοικητικού συμβουλίου, σε περίπτωση εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της Woolworth. Είναι κάτι που μένει να συζητηθεί με τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο προσέλθει. Πάντως, η Woolworth έχει υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της από το 2021, οι οποίες το 2024 αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα δισ. ευρώ. Μεσοπρόθεσμα, η εταιρεία επιδιώκει να λειτουργεί 5.000 καταστήματα στην Ευρώπη.
Πρόκειται για σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 650 καταστήματα που διαθέτει σήμερα στη Γερμανία, όμως έχει ήδη επεκταθεί σε Πολωνία και Αυστρία. Ο Στέφαν Χάινιγκ είναι επίσης μεγαλομέτοχος στην εταιρεία λιανικής πώλησης TEDi, η οποία διαθέτει 2.699 καταστήματα και αναπτύσσεται, αλλά δεν πουλά τρόφιμα.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter