Στη δημιουργία νέου support hub στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η Wolt, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην πόλη και εδραιώνοντας ακόμα πιο δυναμικά την παρουσία της με νέα γραφεία, αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η νέα επένδυση είναι ικανή να επιτρέψει και την περαιτέρω επέκταση του δικτύου των συνεργαζόμενων καταστημάτων.

ο νέο support hub στεγάζεται στα νέα γραφεία της εταιρείας στο Επιχειρηματικό και Εμπορικό κέντρο «Λιμάνι», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και απασχολεί περισσότερους από 50 εργαζόμενους, ένεκα της διεύρυνσης της ομάδας εξυπηρέτησης πελατών. Μόνο στη βόρεια Ελλάδα, η Wolt προχώρησε σε 87 νέες προσλήψεις μέσα στο 2023, για τη στελέχωση των ομάδων πωλήσεων, εξυπηρέτησης, αλλά και του Wolt Market.

Πού δυναμώνει το δίκτυο της Wolt εντός της επικράτειας της Θεσσαλονίκης
Το δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων της Wolt στη Θεσσαλονίκη έχει πλέον φτάσει τα 1.500 σημεία, με αύξηση κατά 60% συγκριτικά με το 2022 και συνεχίζει να μεγαλώνει. Οι συνολικές τοποθεσίες της βόρειας Ελλάδας είναι πάνω από 2.500 σε αντίστοιχη αύξηση υπερδιπλασιασμού: 110%. Η πλατφόρμα της Wolt έγινε διαθέσιμη και σε Περαία, Πεύκα, Σίνδος, Ωραιόκαστρο, Θέρμη, επισφραγίζοντας τη συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας στην πόλη. Από πηγές της Wolt προκύπτει ότι ο αριθμός των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά και το 2024, αυξάνοντας αντίστοιχα και τις διαθέσιμες επιλογές εντός πλατφόρμας.

«Η επιτυχημένη μας πορεία στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα γενικότερα, μας δίνει τη δυνατότητα να διευρύνουμε την περιουσία μας στην περιοχή και να αυξήσουμε το αποτύπωμά μας με συνεχή πορεία ανάπτυξης και επενδύσεις», δήλωσε ο Δημήτρης Καρέλος, γενικός διευθυντής της Wolt Greece για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Οι προτιμήσεις των καταναλωτών της βόρειας Ελλάδας σε παραγγελίες
Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα Wolt έφερε στο φως τις προτιμήσεις των καταναλωτών στη βόρεια Ελλάδα. Τα κορυφαία σε πωλήσεις προϊόντα είναι: Καφές, σουβλάκι, burgers, πιάτα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, πίστα και προϊόντα πρωινού και brunch.

Ικανοποιημένοι με το ισχύον πλαίσιο οι εν ενεργεία συνεργάτες της Wolt εντός Ελλάδος
Την ίδια στιγμή, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τη νέα Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σκοπεύει να επανακαθορίσει το καθεστώς απασχόλησης εργαζομένων σε ψηφιακές πλατφόρμες διαμοιρασμού έργου, η Wolt, την οποία αφορά άμεσα το ζήτημα, διεξήγαγε την πανευρωπαϊκή έρευνα «Wolt Courier Partner Survey» μεταξύ των συνεργατών της, με 6.811 συμμετέχοντες.

Το 82% θεωρεί ότι η Οδηγία δεν θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς κανενός αυτοαπασχολούμενου σε μισθωτό, παρά τη θέλησή του. Το ποσοστό ανεβαίνει στο 89% όταν μιλάμε για συνεργάτες εντός Ελλάδος.

Το 78% των Ευρωπαίων συνεργατών -και το 81% των Ελλήνων- θα εξέταζαν την παύση της συνεργασίας τους με πλατφόρμες, αν ο νόμος τους ανάγκαζε σε απασχόληση χωρίς ευελιξία, δηλαδή δίχως δυνατότητα επιλογής ωρών εργασίας, δρομολογίων και άλλων παραμέτρων. Επιπλέον, το 65% θεωρεί ότι η ελευθερία του να είσαι αυτοαπασχολούμενος είναι πιο σημαντική από την ασφάλεια που συνεπάγεται η ιδιότητα του μισθωτού, ποσοστό που στην ελληνική περίπτωση ανεβαίνει στο 73%.

Αναλυτικότερα στην Ελλάδα, το 64% των συνεργατών εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη συνεργασία τους με τη Wolt. Σχεδόν το 50% είναι ικανοποιημένο και από τα έσοδα βάσει της συνεργασίας.

Για το 93% είναι εξαιρετικά σημαντικό το πλαίσιο συνεργασίας, με τη δυνατότητα αυτόνομης επιλογής ημερών και ωρών, στις οποίες είναι διαθέσιμοι για εργασία. Παράλληλα, εκτιμούν το γεγονός ότι έχουν το δικαίωμα να αποδεχτούν ή να απορρίψουν μια ανάθεση παραγγελίας, κατά 83% και ότι μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι το όχημα με το οποίο θα πραγματοποιούν τις διανομές που αναλαμβάνουν, κατά 84%.

Τέλος οι συνεργάτες της Wolt στην Ελλάδα εκτιμούν ότι το εισόδημα που εξασφαλίζουν μέσα από την πλατφόρμα μπορεί να φτάσει σε ικανοποιητικό βαθμό, τόσο που το 44% των συνεργατών της δεν λαμβάνει κάποιο άλλο εισόδημα πέρα από αυτό που προκύπτει μέσα από τη συνεργασία τους με την Wolt.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter