Στις αρχές Ιανουαρίου η Walmart ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με την BrightDrop, θυγατρική της General Motors, για την προμήθεια 5.000 ηλεκτρικών οχημάτων τα οποία θα εξυπηρετούν τις παραδόσεις των online παραγγελιών της αλυσίδας.

Συγκεκριμένα, η Walmart θα χρησιμοποιήσει τα εν λόγω van τόσο για τη γρήγορη παράδοση των παραγγελιών συνολικά όσο και για την εξυπηρέτηση των χρηστών της ειδικής υπηρεσίας InHome, στο πλαίσιο της οποίας οι αγορές παραδίδονται από υπαλλήλους της αλυσίδας ακόμη και όταν οι πελάτες λείπουν από το σπίτι, ενώ τα προϊόντα τοποθετούνται απευθείας στο ψυγείο του πελάτη ή σε όποιο άλλο σημείο έχει επιλέξει. Η είσοδος των υπαλλήλων στο σπίτι του πελάτη γίνεται με τη χρήση κωδικού, ο οποίος ξεκλειδώνει τον ειδικό μηχανισμό που έχει τοποθετηθεί γι’ αυτό τον σκοπό στην πόρτα ή στο γκαράζ της οικίας.

Στόχος της αλυσίδας είναι να αυξήσει τους χρήστες της υπηρεσίας ως το τέλος του 2022 σε 40 εκατομμύρια από 6 εκατομμύρια που είναι σήμερα, προσθέτοντας πάνω από 3.000 οδηγούς στον στόλο εξυπηρέτησης παραγγελιών. Όσο για τα ηλεκτρικά οχήματα, η αλυσίδα δηλώνει πως θα συνεισφέρουν και στην επίτευξη του στόχου μείωσης του ανθρακικού της αποτυπώματος (100% μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα οχήματα της εφοδιαστικής της αλυσίδας έως το 2040). Από τα οχήματα που παραγγέλθηκαν, στο πλαίσιο έκθεσης ηλεκτρικών οχημάτων, ο ένας τύπος βρίσκεται ήδη στην γραμμή παραγωγής, ενώ ο δεύτερος, των πιο μικρών οχημάτων, θα είναι διαθέσιμος στο τέλος του 2023.