Σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, η Wal-Mart ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των φωτοβολταϊκών συστημάτων που τοποθετούνται στα καταστήματά της στη χώρα, έως το 2020.

Το πλάνο αυτό εντάσσεται στη δέσμευση του ομίλου για παραγωγή 7 δισ. kWh ανανεώσιμης ενέργειας, στην ίδια χρονική περίοδο. Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, η Wal-Mart έχει κάνει σημαντικά βήματα επίτευξης του στόχου χρησιμοποίησης αποκλειστικά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όντας απόλυτα πεπεισμένη πως με αυτόν τον τρόπο εξοικονομεί χρήματα, μειώνει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έλαβε χώρα στο κατάστημα της εταιρείας στο Mountain View της Καλιφόρνια, το οποίο λειτουργεί μόνο με ηλιακή ενέργεια.

Η Wal-Mart είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εταιρικός χρήστης ηλιακής ενέργειας, σύμφωνα με το Solar Energy Industry Association, και είναι αναγνωρισμένη ως ο μεγαλύτερος χρήστης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που παράγονται στο σημείο κατανάλωσης στις ΗΠΑ (Green Power Partnership, EPA). Στις αρχές Μαΐου, η εταιρεία έγινε μέλος της πρωτοβουλίας για την προώθηση της κατασκευής κτιρίων με καλύτερη ενεργειακή απόδοση, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να βελτιώσει και αυτό τον δείκτη κατά 20% το 2020, σε σχέση με το 2010, το έτος βάσης.