Βρυξέλλες: Γαλακτοπαραγωγοί ζητούν νόμο που απαγορεύει την πώληση γαλακτοκομικών σε τιμή χαμηλότερη από το κόστος παραγωγής Αντιπροσωπείες γαλακτοπαραγωγών από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα 27 Μαΐου, σε μια εντυπωσιακή διαμαρτυρία στην καρδιά των Βρυξελλών για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στον εν λόγω τομέα, σύμφωνα με European Milk Board (EMB). Αναλυτικότερα, με το σύνθημα «Ένα δίκαιο εισόδημα για τους αγρότες τώρα» και με ψεύτικες αγελάδες βαμμένες στα χρώματα της ευρωπαϊκής σημαίας, οι διαμαρτυρόμενοι παρουσίασαν τα αιτήματά τους στη συνεδρίαση της 27ης Μαΐου των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και σε άλλες αγροτικές ενώσεις.

Μεταξύ άλλων, οι γαλακτοπαραγωγοί ζητούν νόμο που απαγορεύει την πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων σε τιμή χαμηλότερη από το κόστος παραγωγής.

«Το γεωργικό σύστημα πρέπει να μεταρρυθμιστεί» Αναφορικά, ως οργανισμός για τους Ευρωπαίους γαλακτοπαραγωγούς από περισσότερες από 15 χώρες, το EMB διοργάνωσε αυτή τη σημαντική διαμαρτυρία ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Γάλακτος (1/6) και των ευρωπαϊκών εκλογών. «Βλέπουμε διαδηλώσεις αγροτών σε όλη την Ευρώπη εδώ και μήνες. Είναι σαφές: Το γεωργικό σύστημα πρέπει να μεταρρυθμιστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του EMB, Kjartan Poulsen, στην επίσημη ανακοίνωση του οργανισμού. Ο ίδιος προσθέτει: «Ένας δίκαιος αγροτικός τομέας, ένα δίκαιο εισόδημα, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος των μεταρρυθμίσεων. Δεν αρκεί πλέον να παρακάμπτουμε ζητήματα – πρέπει να φτάσουμε στη ρίζα του προβλήματος και να επιφέρουμε πραγματικές αλλαγές».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter