Παραλαμβάνοντας το βραβείο του ΕΒΕΑ από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, ο διευθύνων σύμβουλος της «3 Άλφα» κ. Νίκος Καραγεωργίου υπογράμμισε ότι “η πρωτοπορία με καινοτόμες πρακτικές, ο σεβασμός στον καταναλωτή και στις ελληνικές διατροφικές αξίες, καθώς και η συνεχής έρευνα συνθέτουν την φιλοσοφία της εταιρείας που έχει αναδείξει την “3 Αλφα” σε ηγέτη στον χώρο των τροφίμων. Η εταιρεία, η οποία απασχολεί 120 μόνιμους εργαζόμενους και 40 ειδικούς συνεργάτες, διασφαλίζει την παραγωγή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, επενδύοντας συνεχώς στον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού της εξοπλισμού και την ανάπτυξη πιστοποιημένων συστημάτων ποιότητας και υγιεινής ISO 9001 και HACCP”.

Ας σημειωθεί ότι, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κων/νος Μίχαλος, για την επιλογή της εταιρείας που βραβεύτηκε ελήφθη υπόψη κατά κύριο λόγο η καταξίωση του επωνύμου προϊόντος στη συνείδηση των καταναλωτών, εντός και εκτός Ελλάδος.

Με σήμα κατατεθέν το “3 Αλφα” η εταιρεία ιδρύθηκε το 1968 από τους αδελφούς Ευάγγελο και Νικόλαο Καραγεωργίου στη Νίκαια του Πειραιά. Κύριο αντικείμενο της εταιρείας ήταν και είναι η επεξεργασία και τυποποίηση οσπρίων και ρυζιού. Σήμερα η εταιρεία έχει την έδρα της σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 14.000 τμ. στην περιοχή του Bοτανικού όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες της καθώς και η παραγωγική της μονάδα.