Ετοιμοπαράδοτα συστήματα ραφιών, τεχνογνωσία και ταχύτητα, είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η εταιρεία ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS AE στο χώρο του εξοπλισμού αποθηκευτικών χώρων, στον οποίο δραστηριοποιείται με ιδιαίτερο δυναμισμό φέτος. rnΗ εταιρεία ιδρύθηκε το 1992 και προήλθε από τη συγχώνευση επιχειρήσεων της οικογένειας ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ, οι οποίες είχαν ως αντικείμενό τους την εισαγωγή και διανομή τεχνικών προϊόντων από το 1968.

Ετοιμοπαράδοτα συστήματα ραφιών, τεχνογνωσία και ταχύτητα, είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η εταιρεία ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS AE στο χώρο του εξοπλισμού αποθηκευτικών χώρων, στον οποίο δραστηριοποιείται με ιδιαίτερο δυναμισμό φέτος.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1992 και προήλθε από τη συγχώνευση επιχειρήσεων της οικογένειας ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ, οι οποίες είχαν ως αντικείμενό τους την εισαγωγή και διανομή τεχνικών προϊόντων από το 1968. Πέραν της εξειδίκευσής της στον εξοπλισμό καταστημάτων, στα εξαρτήματα επιπλοποιίας, στα προϊόντα ιδιοκατασκευών κ.λπ., δραστηριοποιείται έντονα πλέον και στον εξοπλισμό αποθηκών. Συγκεκριμένα, για τις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων στον τομέα οργάνωσης και λειτουργικότητας των αποθηκευτικών χώρων (logistics), λειτουργεί ένα ειδικό τμήμα το οποίο έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει και να εξοπλίσει τις επιχειρήσεις αυτές με σύγχρονα συστήματα μεταλλικών ραφιών, τα οποία είναι κατάλληλα για την αποθήκευση εμπορευμάτων χαμηλού, μέσου και μεγάλου φορτίου.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Βασίλης Τζιώτζιος, υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρείας, η ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ είναι αντιπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας METALSISTEM, που ιδρύθηκε το 1968 και σήμερα είναι πρωτοπόρος τόσο στο σχεδιασμό και παραγωγή προϊόντων που αφορούν συστήματα αποθήκευσης όσο και στις πωλήσεις. Τα προϊόντα της είναι πιστοποιημένα με ISO 9001 και 9002 και αναγνωρίζονται ως πολύ υψηλής αντοχής, σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε η χρησιμοποίησή τους να εγγυάται την κατασκευή ασφαλών και λειτουργικών αποθηκευτικών χώρων. Από την άλλη πλευρά, η ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ σαν διανομέας της METALSISTEM στην Ελλάδα είναι επίσης μία εταιρεία με πολυετή εμπειρία στο χώρο του εξοπλισμού καταστημάτων, κατέχει την πρώτη θέση στο συγκεκριμένο χώρο και απασχολεί 130 άτομα συνολικά. Στο τμήμα αποθηκών απασχολούνται 5 άτομα χωρίς τα συνεργεία, τα οποία απασχολούν αριθμό εργαζομένων ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν κάθε φορά για εγκατάσταση εξοπλισμού.

Βασικοί πελάτες του τμήματος αποθηκών της εταιρείας είναι τα κέντρα πάσης φύσεως διανομών, τα οποία χαρακτηρίζονται από έντονη επεκτασιμότητα. Το τμήμα αποθηκών της εταιρείας ουσιαστικά φέτος ξεκίνησε να μπαίνει δυναμικά στην αγορά, αναλαμβάνοντας την οργάνωση των αποθηκευτικών χώρων μεγάλων εταιρειών όπως η εταιρεία Connection AE, καθώς και η τράπεζα Eurobank.

Πλεονεκτήματα της εταιρείας

Όπως μας εξηγεί ο κ. Τζιώτζιος, “σημαντικό πλεονέκτημα και ίσως από τους βασικούς λόγους για τους οποίους μας εμπιστεύονται στο χώρο της αποθήκης είναι ότι διαθέτουμε ετοιμοπαράδοτα συστήματα ελαφρών και μέσων ραφιών, τεχνογνωσία, καθώς και μεγάλη ταχύτητα στην εγκατάσταση και εκτέλεση ενός έργου. Η ταχύτητα έχει να κάνει και με τα συνεργεία μας, τα οποία δεν απασχολούν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, αλλά αυξάνεται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Ένα ακόμη πλεονέκτημα έχει να κάνει με το ότι η εταιρεία είναι σε θέση να προσφέρει στον πελάτη της μία ολοκληρωμένη λύση στον τομέα αποθήκη, συμπεριλαμβανομένων και των συστημάτων φορτοεκφόρτωσης πέραν του εξοπλισμού. Εν κατακλείδι μπορούμε να πάρουμε μία αποθήκη σαν κτίριο και να την παραδώσουμε έτοιμη για λειτουργία”.

Σχετικά με τα διάφορα διαδικαστικά στάδια που προηγούνται του στησίματος μιας αποθήκης, ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, προϊστάμενος πωλήσεων του τμήματος αποθηκευτικών συστημάτων υπογραμμίζει πως, “η προσέγγιση του πελάτη γίνεται συνήθως από την ίδια την εταιρεία, η οποία πρωτίστως επισκέπτεται το χώρο με δικό της συνεργείο, στη συνέχεια πραγματοποιεί μελέτη για τη χωροταξική διάταξη της αποθήκης και εφόσον υπάρξει συμφωνία με τον πελάτη προχωρά στην εγκατάσταση του εξοπλισμού”. Σκοπός της μελέτης είναι αφενός μεν να κατανοήσει πλήρως ο πελάτης πώς ακριβώς θα στηθεί το κατάστημα ή η αποθήκη, αφετέρου δε να γίνει αναλυτική περιγραφή των ραφιών που θα τοποθετηθούν, της αντοχής τους, του βάρους ή του όγκου των προϊόντων που θα τοποθετούνται πάνω τους κλπ., ούτως ώστε ο πελάτης να έχει μία ολοκληρωμένη λύση για τις ανάγκες του.

Συνδυασμός λύσεων για τα σούπερ μάρκετ

Ειδικότερα, η συνεργασία της εταιρείας ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ με τα σούπερ μάρκετ, τα οποία ενδιαφέρονται ταυτόχρονα για τον εξοπλισμό των σημείων πώλησης, αλλά και των αποθηκευτικών τους χώρων, απαιτεί συνδυασμένες λύσεις των τμημάτων της. Στις περιπτώσεις αυτές υπάρχει ξεχωριστό τμήμα της εταιρείας, με εξειδικευμένο προσωπικό, που αναλαμβάνει τη μελέτη και τον εξοπλισμό των σημείων πώλησης (καταστημάτων) και ταυτόχρονα το τμήμα αποθηκών της εταιρείας, που αναλαμβάνει αντιστοίχως τους αποθηκευτικούς χώρους των σούπερ μάρκετ. Μία ιδιαίτερη παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη κατά το στήσιμο της αποθήκης ενός σούπερ μάρκετ έχει να κάνει με το ότι σ' αυτό το χώρο υπάρχει μικτή χρήση ραφιών (για ελαφριά και βαριά φορτία ταυτόχρονα), τα οποία πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα στο χρήστη της αποθήκης. Υπό το πρίσμα αυτό, κατά τη μελέτη για το στήσιμο μιας αποθήκης σούπερ μάρκετ εξετάζεται πέραν των άλλων παραμέτρων και η ροή των εμπορευμάτων, προκειμένου να δοθεί η λειτουργικότερη λύση στον πελάτη. Επιπλέον, στο χώρο της αποθήκης μπορεί να υπεισέλθει και άλλο τμήμα της εταιρείας, για να καλύψει ενδεχόμενες ανάγκες του πελάτη σε συστήματα φορτοεκφόρτωσης, σήμανσης κ.λπ.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιώτζιο, “το μεγάλο πλεονέκτημα της ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS με τη σημερινή της δομή είναι ότι βλέπει και ικανοποιεί τις ανάγκες του πελάτη πριν καν τις διακρίνει ο ίδιος. Δηλαδή, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχει, βρίσκει και ξέρει τι λείπει από τον εκάστοτε αποθηκευτικό χώρο, είτε αυτό λέγεται καρότσι μεταφοράς, είτε σήμανση αποθηκευτικού χώρου κ.λπ. Η εταιρεία είναι με τέτοιο τρόπο δομημένη, που μπορεί να δίνει στον πελάτη πλήρεις λύσεις χωρίς κενά. Μπορούμε να βγούμε δηλαδή από έναν οποιονδήποτε αποθηκευτικό χώρο ή σούπερ μάρκετ, χωρίς να αφήσουμε κανένα κενό στον πελάτη μας”.

Ασφάλεια συστημάτων

Κατά τη διαδικασία στησίματος μιας αποθήκης σημαντική παράμετρος, που λαμβάνεται υπόψη από το προσωπικό της εταιρείας ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ, είναι και η ασφάλεια των συστημάτων αποθήκευσης. Όπως τονίζει ο κ. Κωνσταντόπουλος, “ακόμη κι αν δεν το ζητήσει ο πελάτης, ή προτείνει κάτι στο οποίο δεν έχει λάβει υπόψη του την ασφάλεια των εργαζομένων, παρεμβαίνουμε εμείς και το προτείνουμε. Μάλιστα, κάποιες φορές χάσαμε συνεργασίες επειδή δεν δεχτήκαμε να κάνουμε κάτι που ήθελε ο πελάτης, ενώ εμείς δεν το θεωρούσαμε ασφαλές. Επιπλέον, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες για την εγκατάσταση μιας αποθήκης απαιτείται αντισεισμική μελέτη. Η εταιρεία μας διαθέτει μηχανικό και είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως και στις ανάγκες τέτοιων περιπτώσεων”.

Με τα παραπάνω δεδομένα ο κ. Τζιώτζιος κλείνοντας υπογραμμίζει ότι, “η ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS AE με το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της, αλλά και τον πιο σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό (σε σχεδιαστικά προγράμματα CAD), έχει σαν στόχο όχι απλά να προσφέρει λύσεις που καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των πελατών της, αλλά και να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά προβλέποντας τις ανάγκες του αύριο”.