Η Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος καινοτομεί παρουσιάζοντας τα μοναδικά artesian pasta straws, τα βιοδιασπώμενα καλαμάκια από ζυμαρικό. Ειδικότερα, τα artesian pasta straws, τα οποία κυκλοφορούν σε 3 χαρούμενα χρώματα, φυσικό, κόκκινο και πορτοκαλί, προορίζονται για χρήση σε κρύα ροφήματα, όπως παγωμένο καφέ, χυμό, γάλα, αναψυκτικά, νερό, αλκοολούχα ποτά, smoothies κλπ. Η δημιουργία και το όνομα των artesian pasta straws είναι εμπνευσμένα από το φαινόμενο του «αρτεσιανού φρέατος», όπου καθαρό νερό αναβλύζει μέσα από ένα «σωλήνα» που δημιουργεί η ίδια η φύση.

Ένας παρόμοιος φυσικός σωλήνας είναι και τα βιοδιασπώμενα καλαμάκια από ζυμαρικό, τα οποία δημιούργησε η Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος. Τα artesian pasta straws παράγονται από σιμιγδάλι και είναι φιλικά προς το περιβάλλον, αφού κομποστοποιούνται μετά τη χρήση, σε αντίθεση με το κοινό χαρτί και το πλαστικό. Κυκλοφορούν σε πρακτική συσκευασία που ανοιγοκλείνει, διατηρώντας προστατευμένο μέχρι και το τελευταίο καλαμάκι, ενώ το σήμα που έχει επιλεγεί, μία λευκή φάλαινα φυσητήρας, συνδέει με σαφή τρόπο τις καθαρές θάλασσες με την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρείας.

Δυο νέα προϊόντα ολικής άλεσης
Η Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος παρουσίασε δυο νέα προϊόντα ολικής άλεσης, στοχεύοντας να προσφέρει εναλλακτικές επιλογές ολικής άλεσης στην καθημερινή διατροφή των παιδιών, κι όχι μόνο. Τα Ζωάκια ολικής προστέθηκαν στη σειρά «Τα παιδικά μας», όπου η Βιομηχανία ζυμαρικών Ήλιος διαθέτει ήδη τη μεγαλύτερη ποικιλία σχημάτων, για παιδιά όλων των ηλικιών. Ο Τραχανάς ολικής με αγελαδινό γάλα, που ανήκει στη σειρά Παραδοσιακών ζυμαρικών Ήλιος, αποτελεί μια νέα επιλογή προσανατολισμένη στην υγιεινή διατροφή και τις προσδοκίες του σύγχρονου ανθρώπου. Προσφέρουν όλα τα πολύτιμα συστατικά του φλοιού των σπόρων του σταριού και για αυτό είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ενώ παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό.