Ένα event με άρωμα καλοκαιριού και vegan γεύσεις έλαβε χώρα στο υποκατάστημα του Βιολογικού Χωριού στη Νέα Ερυθραία την Παρασκευή, στις 3 Ιουνίου 2022. Στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος είχε στηθεί van που προσέφερε βιολογικά ροφήματα στο κοινό, το οποίο είχε την ευκαιρία να απολαύσει βιολογικά και vegan εδέσματα, να δροσιστεί με χυμούς και κρασί βιολογικής προέλευσης και παράλληλα, να χρησιμοποιήσει αποκλειστικές προσφορές και εκπτώσεις για τις αγορές του στο Βιολογικό Χωριό.

Επέκταση προς τη Θεσσαλονίκη
«Το Βιολογικό Χωριό ξεκίνησε το 2008 με ένα κατάστημα στη Βούλα από το δημιουργό Δημήτρη Κρομμύδα. Ερχόμαστε στο σήμερα με 25 καταστήματα, κάνοντας φέτος το 2022 την πρώτη μας επέκταση και στην επαρχία» αναφέρει η Χρυσάνθη Τελωνιάτη, Marketing Director της οικογένειας του Βιολογικού Χωριού. «Στα σχέδια μας είναι η δημιουργία καταστημάτων και η επέκταση μας προς τη Θεσσαλονίκη μέχρι το 2023, αφού βρεθεί ο κατάλληλος χώρος» προσθέτει. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα το Βιολογικό Χωριό ξεκίνησε την επέκτασή του εκτός Αθήνας, ανοίγοντας καταστήματα σε Πάτρα κα Λάρισα.

Σύμφωνα με την κ. Τελωνιάτη, το βασικό κριτήριο για να γίνει σωστή επιλογή τοποθεσίας είναι ένα high traffic μέρος το οποίο έχει γύρω του πολλά νοικοκυριά ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο στον καταναλωτή. Όσον αφορά στην αγοραστική συμπεριφορά του κοινού, η Χρυσάνθη Τελωνιάτη δηλώνει ότι: «Το μέσο καλάθι του καταναλωτή ανέρχεται στα 28 ευρώ. Ο κόσμος μας επιλέγει καθημερινά για τα φρούτα, τα λαχανικά και το πρωινό του, επομένως πρόκειται για μία σταθερή καθημερινή κατανάλωση».

Το πρώτο summer event
Πρόκειται για το πρώτο summer event του Βιολογικού Χωριού το οποίο διοργανώνεται με στόχο την τόνωση επαφής και εξωστρέφειας της επιχείρησης με τους καταναλωτές και συνεργάτες της. «Είχαμε κλειστεί για αρκετό καιρό μέσα και το βλέπουμε ως μία καλή ευκαιρία να βρεθούμε ξανά κοντά, τώρα πια που τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα μετά τον ερχομό της πανδημίας του κορονοϊού. Θέλουμε να ανταλλάξουμε συζητήσεις και να υπενθυμίσουμε στον κόσμο γιατί οφείλουμε να επιλέγουμε βιολογικά προϊόντα» δηλώνει η κ. Τελωνιάτη. Τέλος, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Summer Bio Event ήταν η αποκλειστική διάθεση των plant based γευμάτων και ροφημάτων του γνωστού αθηναϊκού χορτοφαγικού εστιατορίου Crudo.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter