Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διεθνές συνέδριο για τη Βιολογική Γεωργία και τον Αγρο-Οικοτουρισμό στη Μεσόγειο, του Μεσογειακού Τμήματος της IFOAM (AgriBioMediterraneo), μεταξύ 16 και 18 Σεπτεμβρίου στη Ζάκυνθο.

Συμμετείχαν περισσότεροι από 150 σύνεδροι, εκπρόσωποι διαφορετικών χωρών της Ευρώπης και της Μεσογείου, όπως και πανεπιστημίων, φορέων του κλάδου της βιολογικής γεωργίας της χώρας μας και μεμονωμένοι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων. Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν, μεταξύ άλλων, οι κκ. Μ. Τρεμόπουλος και Κρ. Αρσένης, ευρωβουλευτές, και Παν. Βασιλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕΓΕΠ.

Οι κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση οι κ.κ. Χαρ. Μινώτου (AgriBioMediterraneo, ΔΗΩ), Maurizio Davolio (AITR), Markus Arbenz (IFOAM), Δ. Δημόπουλος (Τράπεζα Πειραιώς), Ranko Tadic (Eko-Liburnia) μίλησαν για την παγκόσμια γεωγραφία της βιολογικής γεωργίας και τις προόδους της, για το πώς ο αγρο-οικο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει πρόταση ανάπτυξης στη Μεσόγειο με τα συγκεκριμένα εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά, για τον σημαντικό ρόλο της IFOAM σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά στη χάραξη πολιτικής για τη βιολογική γεωργία και για την «πράσινη οικονομία».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και η 6η γενική συνέλευση του Μεσογειακού Τμήματος της IFOAM (AgriBioMediterraneo), η οποία εξέλεξε τη νέα τριετούς θητείας διοίκησή του, υπό την προεδρεία της κ. Χαρίκλειας Μινώτου.