Επενδύσεις επικεντρωμένες στο διπλασιασμό των δομών παραγωγής και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων υλοποιεί η εταιρεία γαλακτοκομικών Μανδρέκας ΑΕ, δήλωσε η Commercial Manager κ. Βιολέττα Μανδρέκα, μιλώντας μας, μεταξύ άλλων, για το λανσάρισμα του Youphoria High Protein, του πρώτου ελληνικού πόσιμου γιαουρτιού, που παρουσιάζεται ως πρόταση με πολλαπλά διατροφικά οφέλη, λειτουργικού κυρίως χαρακτήρα.

Παράδοση, ποιότητα και τεχνογνωσία είναι οι λέξεις-κλειδιά που συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέλιξη της Μανδρέκας ΑΕ, τόνισε η συνομιλήτριά μας στην έναρξη της συζήτησής μας, εξηγώντας: «Στην περίπτωσή μας η έννοια της παράδοσης έχει δύο πτυχές. Η μία είναι της οικογενειακής μας παράδοσης στην παραγωγή γαλακτοκομικών από το από το 1948 και η άλλη, της αφοσίωσης στην διατήρηση αυθεντικών γεύσεων και συνταγών «από παλιά». Η πολύχρονη εμπειρία στον κλάδο μάς βοήθησε ν’ αποκτήσουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία στο σχεδιασμό και την παραγωγή των γαλακτοκομικών. Σκοπός μας ήταν και παραμένει η παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών από ελληνικές πρώτες ύλες, που ικανοποιούν τις διατροφικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Άλλωστε, ζούμε σε εποχή που ο ίδιος ο καταναλωτής δίνει μεγάλη σημασία στην ποιότητα και τη σχέση της με τη τιμή.

Η ελληνικότητα είναι, επίσης, βασικό χαρακτηριστικό της εταιρείας μας και λειτουργεί θετικά στην συνείδηση των καταναλωτών. Είμαστε πιστοποιημένα μέλη της πρωτοβουλίας «Ελλα-Δικά Μας», πράγμα που δηλώνει την επιλογή μας, βάσει του τρίπτυχου «παραγωγή, έδρα και ιδιοκτησία στην Ελλάδα», να συμβάλουμε στην αύξηση του εθνικού πλούτου και την στήριξη της οικονομίας μας».

    σελφ σέρβις: Τι σημαίνει για σας καινοτομία;

Βιολέττα Μανδρέκα: Επιδιώκουμε να καινοτομούμε μέσω της παράδοσης. Στον ανταγωνιστικό κλάδο των γαλακτοκομικών, όπου συμμετέχουν μεγάλοι «παίκτες» και μικρότεροι παραγωγοί, η καινοτομία είναι προϋπόθεση διαφοροποίησης και δημιουργίας νέων προοπτικών ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε πρόσφατα σε μια σημαντική επένδυση στο R&D, λανσάροντας το καινοτόμο προϊόν Youphoria High Protein. Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό πόσιμο γιαούρτι, με πολλαπλά διατροφικά οφέλη λειτουργικού κυρίως χαρακτήρα. Ειδικότερα, πέραν του ότι είναι πλούσιο σε προβιοτικά λόγω των πέντε καλλιεργειών γιαούρτης, περιέχει 25g πρωτεΐνης, έχει χαμηλές θερμίδες και ζάχαρη, ενώ δεν περιέχει λακτόζη.

    σ. σ.: Ποιες είναι οι προσδοκίες από το λανσάρισμά του και πώς το υποδέχθηκε η επιστημονική κοινότητα;

Β. Μ.: Είναι ένα πραγματικά αξιόλογο προϊόν, μία μοναδική πρόταση στην κατηγορία του γιαουρτιού και προσδοκούμε τη θετική ανταπόκριση της αγοράς και των καταναλωτών, καθώς ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, άρα αξίζει μία θέση στο ράφι και τις καρδιές του κοινού. Ήδη η διανομή του αυξάνεται συνεχώς με πολύ καλά αποτελέσματα, πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Είναι για εμάς ένα είδος αναγνώρισης, ότι όντως έλειπε μια τέτοια πρόταση από την αγορά μας. Οι ειδήμονες της διατροφής γνώρισαν το πόσιμο γιαούρτι Youphoria μέσω των υποψηφιοτήτων μας στα Healthy Diet Awards 2020 και το επιβράβευσαν με δύο χρυσά βραβεία στις κατηγορίες Healthy Dairy Product of the Year 2020 και Healthy Breakfast and Snack Product of the Year 2020.

    σ. σ.: Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σας σε ό,τι αφορά την καινοτομία και τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά;

Β. Μ.: Παραμένουμε αφοσιωμένοι σε αρχές και αξίες, όπως ο σεβασμός στους καταναλωτές και τους πελάτες μας, η αφοσίωση στην ελληνική παράδοση, η δέσμευση για παραγωγή φρέσκων προϊόντων από ποιοτικές πρώτες ύλες πάντα βάσει διεθνών προδιαγραφών, η διαφύλαξη των μακροχρόνιων σχέσεων συνεργασίας με τους συνεργαζόμενους παραγωγούς και η προώθηση των αυθεντικών ελληνικών γεύσεων διεθνώς. Το μέλημά μας είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε γαλακτοκομικά κορυφαίας ποιότητας, που συμβάλλουν στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, είτε καινοτομώντας με νέα λανσαρίσματα είτε βελτιώνοντας τις υπάρχουσες προϊοντικές μας προτάσεις. Επί του παρόντος προχωρούμε σε διπλασιασμό της παραγωγικής μας δυναμικότητας, ώστε να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων μας, αλλά και να αναπτύξουμε περισσότερο τον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης.