Τα προϊόντα Vileda διαθέτουν στην ελληνική αγορά 41 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Παρέχοντας πρωτοποριακά, καινοτόµα προϊόντα που διευκολύνουν τον καταναλωτή, ανταποκρινόµενα στις αυξηµένες ανάγκες του, η µάρκα «έχτισε» µια σχέση εµπιστοσύνης µε τον καταναλωτή.

Δηµιουργικότητα, ποικιλία και δύναµη πρωτοπορίας αποτελούν τους θεµελιώδεις λίθους της εταιρείας. Αξιοπιστία και υπευθυνότητα κυριαρχούν στις βασικές αξίες της, εδώ και 160 χρόνια. Η Freudenberg, όπως είναι το πλήρες όνοµα του οµίλου, ξεκίνησε το 1849 από ένα µικρό βυρσοδεψείο στην πόλη του Weinheim της Γερµανίας, από τον Carl Johann Freudenberg. Μετά από πολλές δεκαετίες εξειδίκευσης και αποκλειστικότητας στην επεξεργασία του δέρµατος για οικιακή χρήση, το 1936 ο συνεργάτης του και χηµικός Dr Carl Ludwig Nottebohm ανακάλυψε τη δηµιουργία υφασµάτων µέσω σύνδεσης διαφορετικών ινών, που θα µπορούσαν να χρησιµοποιηθούν σε πολλές και διάφορες εφαρµογές του σύγχρονου κόσµου.

Το 1948 κυκλοφόρησαν στη γερµανική αγορά τα πρώτα προϊόντα µε το εµπορικό όνοµα «Vileda», που προέρχεται από τις γερµανικές λέξεις Wie (προφέρεται Vi) και Leder (προφέρεται Leda), και σηµαίνει «σαν δέρµα». Το πρώτο προϊόν που λανσαρίστηκε κάτω από τη νέα ονοµασία ήταν το δέρµα για τα τζάµια.H FHP (Freudenberg Household Products), είναι παγκοσµίως καταξιωµένη εταιρεία, εξειδικευµένη στα εργαλεία καθαρισµού για το σπίτι, διαθέτοντας τα επώνυµα προϊόντα Vileda και Wettex.

Τα προϊόντα Vileda και Wettex είναι πολύ γνωστά στην ελληνική αγορά και καταξιωµένα στη συνείδηση της ελληνίδας καταναλώτριας. Η ποιότητά τους αποτελεί εγγύηση στην αγορά οικιακών εργαλείων καθαρισµού και έχουν καθιερώσει την εταιρεία FHP ως leader – για περισσότερα από 15 χρόνια η εταιρεία διατηρεί το µεγαλύτερο µερίδιο στην αγορά των εργαλείων καθαρισµού. Τα προϊόντα της FHP είναι γνωστά τόσο στην παγκόσµια όσο και στην ελληνική αγορά για την υψηλή τους ποιότητα και τις αυστηρές προδιαγραφές παραγωγής τους.

Η οργάνωση και η φιλοσοφία της εταιρείας στηρίζεται σε καινοτόµες ιδέες και στη δέσµευση για συνεχή αναζήτηση βελτιώσεων σε όλους τους τοµείς προς όφελος των προϊόντων, των καταναλωτών, των πελατών και των κοινωνιών που ζούµε και εργαζόµαστε. Χρησιµοποιεί πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να παράγει πρωτοποριακά προϊόντα, που θα ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες και τις προσδοκίες του καταναλωτή.

Σεβόµενη την εµπιστοσύνη που της δείχνουν οι καταναλωτές, η FHP Ελλάς αναζητεί συνεχώς βελτιώσεις σε όλους τους τοµείς που δραστηριοποιείται. Από την αρχή της δραστηριότητάς της και κάθε δύο χρόνια το µέγιστο, έχει να παρουσιάσει στην αγορά µια καινοτοµία, ένα πρωτοπόρο εργαλείο καθαρισµού για την ελληνίδα νοικοκυρά, έτσι ώστε να έχει το τέλειο καθαριστικό αποτέλεσµα στον λιγότερο δυνατό χρόνο.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι η εταιρεία FHP Ελλάς, τα τελευταία 15 χρόνια επενδύει στη διαφηµιστική υποστήριξη των προϊόντων Vileda µέσω της τηλεόρασης.

Τελειώνοντας, ευχαριστούµε το περιοδικό σελφ σέρβις για τη συνεργασία του επί σειρά ετών µε την εταιρεία FHP Ελλάς. Το περιοδικό διακρίνεται για την εξαιρετική ενηµέρωση και τη δεοντολογία του. Ευχόµαστε να συνεχίσει έτσι για πολλά, πολλά χρόνια ακόµα.

Ηµεροµηνίες σταθµός
1975:
Λανσάρεται η πρώτη επώνυµη σφουγγαρίστρα Vileda Super, φτιαγµένη από µη υφασµένο υλικό, πραγµατική καινοτοµία για την εποχή.
1994: Λανσάρονται τα γάντια Vileda και διαφηµίστηκαν έντονα στην τηλεόραση.
1999: Λανσάρεται η premium σφουγγαρίστρα Micro και έκτοτε διαφηµίζεται στην τηλεόραση.
2005: Παρουσιάζεται στην αγορά η νέα σειρά σκουπών 2 σε 1 µε ναυαρχίδα την Duactiva.
2007: Η εταιρεία εισάγει στην αγορά µη υφασµένων πετσετών την πατενταρισµένη τεχνολογία Novolon.
2009: Μετά από 5 χρόνια έρευνας επαναλανσάρεται ο στίφτης του σετ κουβά, βασιζόµενος στη βιονική τεχνολογία.