Παρά τις αντίξοες συνθήκες ο όμιλος Βερόπουλου προχωρά με προσεκτικά βήματα στην επέκτασή του σε Σερβία και Σκόπια, ενώ στην εγχώρια αγορά αναμένει αύξηση του τζίρου για το 2001 της τάξης του 7 – 7,5%.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες ο όμιλος Βερόπουλου προχωρά με προσεκτικά βήματα στην επέκτασή του σε Σερβία και Σκόπια, ενώ στην εγχώρια αγορά αναμένει αύξηση του τζίρου για το 2001 της τάξης του 7 – 7,5%.

Οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία του σερβικού κράτους ανάγκασαν τον όμιλο να αναβάλει τη λειτουργία της μονάδας του στη γείτονα χώρα για τέσσερις μήνες. Όπως είναι γνωστό, βάσει του business plan που είχε καταρτίσει η Βερόπουλος για τη Σερβία, τα εγκαίνια του καταστήματος είχαν προγραμματιστεί για τις 21 Δεκεμβρίου. Όπως τονίζεται από την αλυσίδα, το διάστημα αυτό διαμορφώνεται το οικόπεδο στο οποίο θα κατασκευαστεί η νέα μονάδα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ιδιόκτητο κατάστημα έκτασης περίπου 6.370 τ.μ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την κατασκευή του θα επενδυθεί το πόσο των 1,5 δισ. δρχ. Στις εγκαταστάσεις του, εκτός από τους χώρους του σούπερ μάρκετ, θα στεγαστούν κι άλλες εμπορικές μονάδες, οι οποίες θα αποτελούν τμήματα ενός σύγχρονου πολυκαταστήματος.

Παράγοντες του ομίλου υπογραμμίζουν ότι τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας της νέας μονάδας τα στελέχη της θα καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια όλα τα δεδομένα που μπορούν να συλλέξουν, ώστε στη συνέχεια να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου στη Σερβία. Στο πρώτο εξάμηνο μετά τα εγκαίνια του καταστήματος η Βερόπουλος θα είναι σε θέση να αποφασίσει για το πότε θα επεκταθεί εκ νέου στο Βελιγράδι.

Το 6ο σούπερ μάρκετ στα Σκόπια

Ομαλοποιημένη παρουσιάζεται η αγορά στα Σκόπια, μετά τις πρόσφατες πολιτικές αναταραχές που οδήγησαν τη Βερόπουλος, όπως και άλλες επιχειρήσεις της χώρας, σε σημαντικές απώλειες τζίρου. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πωλήσεις των πέντε σούπερ μάρκετ που διαθέτει στην ΠΓΔΜ ακολουθούν και πάλι ρυθμούς ανάπτυξης και όπως εκτιμάται, παρά τα προβλήματα, το 2001 θα κλείσει με αυξημένο τζίρο. Αξίζει να τονιστεί ότι ο όμιλος σχεδιάζει τη δημιουργία μιας ακόμη εμπορικής μονάδας στη γειτονική χώρα, την έκτη κατά σειρά, για την οποία όμως τα στελέχη του δεν αποκαλύπτουν το πού και το πότε θα λειτουργήσει.

Στην Ελλάδα

Με ρυθμό αύξησης 7 – 7,5% εκτιμάται ότι θα κλείσει το 2001 για τις πωλήσεις του ομίλου, έναντι της προηγούμενης χρήσης. Με δεδομένο τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στον κλάδο, το προαναφερόμενο ποσοστό χαρακτηρίζεται από τη διοίκηση της Βερόπουλος ως ιδιαιτέρως θετικό, ενώ σημαντική συμμετοχή στην αύξηση των πωλήσεων θα έχουν και φέτος οι νέες εμπορικές μονάδες της αλυσίδας.

Ήδη η Βερόπουλος έχει θέσει σε λειτουργία δύο νέα καταστήματα, ενώ μέχρι και το τέλος του έτους πρόκειται να λειτουργήσουν δύο ακόμη μονάδες με έδρες τη Ναύπακτο και τη Θεσσαλονίκη. Τέλος, κατά τη διάρκεια του 2001 η διοίκηση του ομίλου έλαβε την απόφαση να κλείσει 6 μικρά καταστήματα, έκτασης από 180 έως και 200 τ.μ το καθένα, καθότι κρίθηκε ασύμφορη η λειτουργία τους.