Ξεκίνησε η κατασκευή του καταστήματος της ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ στην Σερβία (6.370 τ.μ., κόστος επένδυσης 1,5 δισ. δρχ.). Θα εγκαινιαστεί στις 21/12/2001. Μετά το πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας του θα εκτιμηθεί αν και πότε η εταιρεία θα προχωρήσει στη δημιουργία και νέας εμπορικής μονάδας στο Βελιγράδι. Το κατάστημα της εταιρείας στο Τέτοβο (ΠΓΔΜ), λόγω των ταραχών στην περιοχή, έχει απώλειες τζίρου, ευτυχώς, μόνο 15%. Πότε το πολεμικό κλίμα θα επιτρέψει να εγκαινιαστεί το 5ο κατάστημα της VERO στην ΠΓΔΜ; Ιδού το ερώτημα.

Ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου όπου θα στεγαστεί το κατάστημα και, όπως αναφέρει το business plan της θυγατρικής του ομίλου στη γειτονική μας χώρα, τα εγκαίνια έχουν οριστεί για τις 21 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Πηγές του ομίλου αναφέρουν ότι τους πρώτους δύο μήνες τα στελέχη του θα παρακολουθούν στενά τη λειτουργία του καταστήματος, μελετώντας όλα τα δεδομένα που θα συλλέξουν, ώστε στη συνέχεια να αποφασίσουν για την περαιτέρω ανάπτυξη της θυγατρικής στη Σερβία. Μετά το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του καταστήματος εκτιμάται ότι η Βερόπουλος θα είναι σε θέση να αποφασίσει για το αν και πότε θα προχωρήσει στη δημιουργία και νέας εμπορικής μονάδας στο Βελιγράδι.

Όσο για το πρώτο κατάστημά της, που θα έχει έκταση περί τα 6.370 τ.μ. και θα είναι ιδιόκτητο, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επενδυθεί το πόσο των 1,5 δισ. δραχμών, ενώ σε αυτό, εκτός από τους χώρους του σούπερ μάρκετ, θα στεγαστούν και εμπορικές μονάδες, οι οποίες θα αποτελέσουν τμήματα ενός σύγχρονου πολυκαταστήματος.

Στο Τέτοβο, λόγω των ταραχών που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή, η εταιρεία έχει απώλειες τζίρου της τάξεως του 15%, οι οποίες είναι πολύ μικρότερες έναντι αυτών που είχαν σημειωθεί σε περίοδο παλαιότερων ταραχών. Οι πωλήσεις του Τέτοβου έχουν συμμετοχή 20% στο συνολικό τζίρο της VERO στα Σκόπια. Τέλος σημειώνεται ότι παρά τα προβλήματα οι συνολικές πωλήσεις της αλυσίδας κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Στο μεταξύ, στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των Σκοπίων, όπου η εταιρεία τον Ιούνιο επρόκειτο να εγκαινιάσει το πέμπτο Vero, στελέχη της παρακολουθούν με… κομμένη την ανάσα τις εχθροπραξίες μεταξύ αλβανοφώνων και κυβερνητικών στρατευμάτων. Όπως ανέφεραν παράγοντες του ομίλου, μπορεί οι εχθροπραξίες να επηρέασαν αρνητικά την εξέλιξη των πωλήσεων, όμως από αυτές δεν προκλήθηκαν ζημιές ή καταστροφές στην τοπική αλυσίδα. Υπενθυμίζεται ότι η 5η μονάδα της Vero θα έχει την έδρα της στο κέντρο των Σκοπίων, θα λειτουργήσει σε ενοικιασμένο χώρο, θα έχει έκταση περί τα 650 τ.μ. και γι΄ αυτή θα επενδυθεί το πόσο των 350 εκατ. δραχμών.