Νέο φάκελο για την εισαγωγή της στο ΧΑΑ θα ετοιμάσει η Βερόπουλος, μετά τη νομική συγχώνευση της Πανεμπορική στο δυναμικό της. Η απορρόφηση της εξαγορασθείσας στην Βερόπουλος -το συνολικό κόστος της οποίας θα ανέλθει στα 1,68 δισ. δρχ.- αυξάνει τον αριθμό του δικτύου των καταστημάτων της σε 203. Στο 10μηνο του 2001 η Βερόπουλος σημείωσε άνοδο στις πωλήσεις της κατά 6,5 % - 7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2000 -σε επίπεδο ομίλου το ποσοστό της ανόδου ήταν 7,5%.

Νέο φάκελο για την εισαγωγή της στο ΧΑΑ θα ετοιμάσει η Βερόπουλος, μετά τη νομική συγχώνευσή της με την Πανεμπορική.

Το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη απορρόφηση της εξαγορασθείσας εταιρείας προβλέπει ότι οι σχετικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2002, οπότε στη συνέχεια η Βερόπουλος θα προχωρήσει στην κατάρτιση νέου φακέλου για την εισαγωγή της στο ΧΑΑ, τον οποίο θα καταθέσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εντός της ίδιας χρήσης.

Παράλληλα θα προωθήσει με εντατικούς ρυθμούς τη λειτουργική συγχώνευσή της με την Πανεμπορική, διαδικασία η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περί τους 24 μήνες. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα πρώτα στάδιά της, που αφορούσαν στην κεντρική αποθήκη και τα κεντρικά γραφεία της εξαγορασθείσας εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κεντρικές αποθήκες έπαψαν να λειτουργούν από τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε οι μονάδες της Πανεμπορικής τροφοδοτούνται από τις εγκαταστάσεις της Βερόπουλος στη Μάνδρα Αττικής, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2002 το λογιστήριο και η μηχανογράφηση της εταιρείας μεταφέρθηκαν στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στη Μεταμόρφωση.

Στο μεταξύ, από την αρχή του έτους τίθεται σε εφαρμογή το πλάνο για τις ανακαινίσεις των εμπορικών μονάδων της Πανεμπορικής. Από τα 44 καταστήματα της εταιρείας η Βερόπουλος διατήρησε τα 40, ενώ τα 4 έκλεισαν πριν από την εκπνοή του 2001. Σήμερα το δίκτυο της Βερόπουλος αριθμεί 203 εμπορικές μονάδες με έδρες σε όλη την επικράτεια. Βάσει του business plan που έχει τεθεί σε εφαρμογή, κάθε μονάδα της Πανεμπορικής θα μετονομάζεται σε Βερόπουλος μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής της. Θα πρέπει να τονιστεί ότι το σύνολο των καταστημάτων της εξαγορασθείσας εταιρείας χρησιμοποιεί εδώ και τρεις περίπου μήνες τα logistics του ομίλου. Το project των ανακαινίσεων υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2003. Το συνολικό κόστος για την πλήρη απορρόφηση της Πανεμπορικής από τη Βερόπουλος θα ανέλθει στα 1,68 δισ. δρχ.

Αύξηση πωλήσεων 6,5%-7% στο 10μηνο του 2001

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν κορυφαίοι παράγοντες της εταιρείας, πέραν των διαδικασιών απορρόφησης της Πανεμπορικής, θετικά εξελίσσονται και οι βασικοί οικονομικοί δείκτες του ομίλου. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στο 10μηνο του 2001 η Αφοί Βερόπουλοι σημείωσε άνοδο στις πωλήσεις της κατά 6,5 % – 7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2000, ενώ σε επίπεδο ομίλου το ποσοστό της ανόδου ήταν 7,5%. Όσο για τα κέρδη του ομίλου, η διοίκησή του επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει ακριβή στοιχεία, τόνισε όμως ότι στο δεκάμηνο ήταν αυξημένα έναντι του 2000.

Τέλος αναφέρεται ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου τέθηκε σε λειτουργία ένα ακόμη κατάστημα της Βερόπουλος στην ΠΓΔΜ. Πρόκειται για τη μονάδα που εξαγοράσθηκε πρόσφατα από την Μπαλής, του ομίλου Ατλάντικ, στην περιοχή Μπίτολα στο Μοναστήρι. Όσο για την ίδρυση της πρώτης μονάδας του ομίλου στη Σερβία, οι εργασίες προχωρούν κανονικά, προκειμένου το κατάστημα να εγκαινιαστεί τον προσεχή Απρίλιο.