Η είδηση της αποχώρησης του Βασίλη Σταύρου από την θέση του Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος, την οποία κατείχε από το 2018, δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία για τους γνώστες της συγκεκριμένης αγοράς.

Η εξέλιξη αυτή ήταν, μάλλον, προδιαγεγραμμένη και το κομμάτι που έλειπε για να συμπληρωθεί το «παζλ» της αποχώρησης ήταν μόνο ο χρόνος.

Ήδη, τους τελευταίους μήνες του 2021 και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο και μετά ο σημερινός, προσωρινός Brand President για την Ελλάδα, Jesper Lauridsen, CEO της Ahold στην Τσεχία, είχε αναλάβει από τέλη του ίδιου μήνα την εποπτεία των δραστηριοτήτων του Ομίλου Ahold Delhaize σε Ελλάδα, Σερβία και Ρουμανία. Συνεπώς, ήταν άμεσος προϊστάμενος του Βασίλη Σταύρου.

Ερωτηματικά και επιδόσεις
Ουδείς βρίσκεται σε θέση να γνωρίζει αν η εξέλιξη αυτή δημιούργησε δυσαρέσκεια στο έλληνα Brand President, καθώς, κατά κάποιο τρόπο, υποβαθμίστηκε ο ρόλος του.

Η ενέργεια αυτή, άλλωστε, είχε αρχίσει να εγείρει και τα πρώτα ερωτηματικά, καθώς μεταξύ των υψηλά ισταμένων στελεχών της αγοράς ψιθυριζόταν από το περασμένο καλοκαίρι ότι οι σχέσεις μεταξύ του Βασίλη Σταύρου και της μητρικής δεν ήταν και οι καλύτερες και ότι σύντομα θα υπήρχαν εξελίξεις.

Βέβαια, υπάρχει και η άποψη που Μάλλον το αντίθετο πρέπει να συνέβαινε, καθώς η μητρική, Ahold Delhaize, δεν πρέπει να ήταν τόσο ικανοποιημένη βλέποντας ότι παρά τις επενδύσεις, το άνοιγμα στο franchising και στα ηλεκτρονικά καταστήματα, η ανάπτυξη να υπολείπεται έναντι του ανταγωνισμού. Ήδη για το 2020 η AB Βασιλόπουλος είχε κλείσει με άνοδο πωλήσεων 3,76% έναντι του 2019, τη στιγμή που ο ανταγωνισμός κατέγραψε αυξήσεις τζίρου από 6 ως και 15%.

Προς το παρόν, η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκεται σε αναζήτηση Βrand president.

Στον Jesper Lauridsen προσωρινά τα καθήκοντα του Βασίλη Σταύρου
Όπως ανέφερε στο FOODReporter η Communication and Sustainability Manager του Ομίλου, Αλεξία Μαχαίρα, για την ώρα, τα καθήκοντα του Βασίλη Σταύρου τα έχει αναλάβει ο προαναφερθείς Jesper Lauridsen, Brand President Albert και Brand Leader για την περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, πέρα από τις τρέχουσες αρμοδιότητές του.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου, ο Jesper Lauridsen θα συνεργαστεί στενά με την Διοικητική Ομάδα της ΑΒ, με στόχο την περαιτέρω απρόσκοπτη ανάπτυξη της εταιρείας, στην ελληνική αγορά.

Η ανακοίνωση της αλυσίδας
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αλυσίδα επισημαίνεται ότι ο Βασίλης Σταύρου, μετά από 28 χρόνια καριέρας στην ΑΒ Βασιλόπουλος, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την εταιρεία, όπου ασκούσε καθήκοντα Brand President από το 2018.

Ο Βασίλης Σταύρου ξεκίνησε στην ΑΒ
το 1994. Στη μακρά πορεία του στον Όμιλο, διετέλεσε, μεταξύ άλλων, προϊστάμενος Ποιοτικού Ελέγχου στη Διεύθυνση Αγορών, Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Αειφορίας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη & Ινδονησία, καθώς και Brand President της Mega Image στην Ρουμανία.

Για την αποχώρηση του Βασίλη Σταύρου, ο Wouter Kolk, Διευθύνων Σύμβουλος Ahold Delhaize Ευρώπης & Ινδονησίας, δήλωσε:
«Θα ήθελα με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσω προσωπικά τον Βασίλη για τη σημαντική συνεισφορά του στην εταιρεία μας, κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του.
Είναι γνωστός και σεβαστός για το πάθος του για τους ανθρώπους και το χτίσιμο δυνατών ομάδων.

Η βαθιά εμπειρία του στο χώρο του λιανικού εμπορίου και η φροντίδα για τους άλλους είναι μοναδική και θα μείνει αξέχαστη σε πολλούς.».