Με ιστορία σχεδόν ενάμιση αιώνα, η Vaseline παραμένει από την αρχή μέχρι σήμερα ο πρωτοπόρος στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Με πίστη στο ότι το πραγματικά υγιές δέρμα ξεκινά από τη βαθιά, ευεργετική ενυδάτωση, με έμφαση στην προηγμένη τεχνολογία και με γνώμονα τη δέσμευση να προσφέρει στους καταναλωτές πάντα το καλύτερο, παραμένει σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεων. Και συνεχίζει, λανσάροντας σήμερα ακόμα πιο προηγμένα προϊόντα, τα οποία απαντούν σε κάθε σύγχρονη ανάγκη ή απαίτηση για την ανάπλαση της επιδερμίδας: τα νέα, καινοτόμα και ασυναγώνιστα Vaseline Sprays.

Αs κάνουμε όμως μια αναδρομή, για να δούμε πώς ξεκίνησε αυτή η λαμπρή ιστορία της Vaseline: 1859: η ανακάλυψη από τον R. A. Chesebrough Ο Robert Augustus Chesebrough, 22χρονος Βρετανός χημικός, ταξίδεψε στο Titusville, μια μικρή πόλη της Πενσυλβάνια, όπου πρόσφατα είχε ανακαλυφθεί κοίτασμα πετρελαίου. Λίγο μετά την άφιξή του στο Titusville, ένα φυσικώς παραγόμενο υποπροϊόν της διαδικασίας γεώτρησης πετρελαίου του κέντρισε το ενδιαφέρον. Ενώ παρακολουθούσε τους εργάτες της εξόρυξης, τους είδε να αλείφουν το δέρμα τους με το υπόλειμμα από το τρυπάνι, για να βοηθήσουν την επούλωση των αμυχών και των εγκαυμάτων τους. Κατόπιν αυτής της παρατήρησης, ο Chesebrough ξεκίνησε την έρευνά του με στόχο να βοηθήσει την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας στην Αμερική. Έτσι, ξεκίνησαν όλα!

Vaseline Petroleum Jelly
Tο 1865 ο Chesebrough κατοχύρωσε την ευρεσιτεχνία της διαδικασίας μετατροπής του πετρελαίου σε βαζελίνη. Ήταν η έναρξη της διαδικασίας της μοναδικής τριπλής απόσταξης, που αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό της Vaseline Jelly. Ο Chesebrough πέρασε πάνω από μια δεκαετία τελειοποιώντας τη διαδικασία απόσταξης και καθαρισμού, προτού συστήσει το Wonder Jelly στο αμερικανικό κοινό. Το 1870 άνοιξε ένα εργοστάσιο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, σίγουρος ότι το προϊόν του θα έχει απήχηση στην ιατρική βιομηχανία.

Αν και το Wonder Jelly ήταν εύηχο ως όνομα, το 1872, ο Chesebrough καταχώρησε το προϊόν ως «Vaseline». Το νέο όνομα είχε τεράστια απήχηση και παραμένει αναλλοίωτο μέχρι και σήμερα. Μοναδική τριπλή απόσταξη Μέχρι σήμερα, η Vaseline Jelly είναι το μοναδικό προϊόν με πιστοποίηση τριπλής απόσταξης. Αυτό πιστοποιεί ότι κάθε Vaseline Jelly καθαρίζεται όχι μία, αλλά τρεις φορές πριν φτάσει στο ράφι. Φιλτράρεται και αποστάζεται, προκειμένου να καθαριστεί και στη συνέχεια αφαιρούνται οι φυσαλίδες αέρα, διασφαλίζοντας πως κάθε βαζάκι περιέχει καθαρό προϊόν.

Σήμερα: νέα φόρμουλα, ακόμα μεγαλύτερη διαφορά
Ολόκληρη η οικογένεια της Vaseline συνεχίζει να καινοτομεί και να αναπτύσσει τα προϊόντα της με γνώμονα την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Γι’ αυτό σήμερα προσθέτει μικροσταγονίδια της κλασικής Vaseline Petroleum Jelly στα προϊόντα της και τα επαναλανσάρει, καθώς αυτά τα μικροσταγονίδια βοηθούν αποτελεσματικά στη φροντίδα του δέρματος. Έτσι, χάρη στη νέα φόρμουλα που κάνει τη διαφορά, τα προϊόντα Vaseline προσφέρουν ανάπλαση στην επιδερμίδα!

Vaseline Sprays: η καινοτομία
Είναι αλήθεια, ότι συνήθως οι περισσότερες σύγχρονες γυναίκες δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο για να περιποιηθούν την επιδερμίδα τους όπως θα επιθυμούσαν. Η Vaseline, λοιπόν, έρχεται για ακόμα μία φορά ως πρωτοπόρος να απαντήσει και σε αυτή την ανάγκη, με τα νέα Vaseline Sprays, για άμεση απορρόφηση και ενυδάτωση της επιδερμίδας. Τα Vaseline Spray Σώματος Essential Healing, Vaseline Spray Σώματος Aloe Soothe & Vaseline και Λοσιόν Σώματος Cocoa Butter είναι τα νέα, μοναδικά spray, που περιέχουν μικροσταγονίδια της κλασικής Vaseline. Πρόκειται για μοναδικές λοσιόν σώματος σε μορφή σπρέι, που ενυδατώνουν και αναπλάθουν την ξηρή επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα χαρίζουν λάμψη και υγιή όψη στο δέρμα. Αναπλάθουν την επιδερμίδα με μία κίνηση! Ένα προϊόν, πολλές χρήσεις!

  • Η επάλειψη με Vaseline Petroleum Jelly παρέχει έξτρα προστασία στα πολύ ξηρά χέρια, ειδικά γύρω από τις αρθρώσεις των δαχτύλων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας
  • Η Vaseline Petroleum Jelly μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενυδάτωση στις περιοχές του σώματος, που εμφανίζουν ξηρότητα. Για το σκληρό δέρμα στους αγκώνες θα κάνει θαύματα! Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τη δύσκολη περιοχή των γονάτων
  • Μια μικρή ποσότητα Vaseline Petroleum Jelly στα χείλη θα τα βοηθήσει να μαλακώσουν και θα τα ενυδατώσει. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως lip gloss, δίνοντας απαράμιλλη λάμψη!
  • Για να υποχωρήσουν οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια, αρκεί να απλώσουμε μια μικρή ποσότητα στη συγκεκριμένη περιοχή, πριν από τον ύπνο.
  • Μια «στάλα» Vaseline Petroleum Jelly στα ζυγωματικά θα προσφέρει άμεση λάμψη στα μάγουλα.
  • Η ανάμειξη της Vaseline Petroleum Jelly με αλάτι θάλασσας δίνει ένα τέλειο scrub!
  • Χρησιμοποιείται ως βάση κάτω από τις σκιές ματιών, για να παραμείνουν στη θέση τους. Αρκεί η επάλειψη μιας λεπτής στρώσης στα βλέφαρα, πριν από την εφαρμογή της σκιάς, για να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα και να αποκτήσει λάμψη το χρώμα.
  • Μια λεπτή στρώση Vaseline Petroleum Jelly πάνω από το font de teint θα προσθέσει λάμψη και θα δώσει ωραίο φινίρισμα στο μακιγιάζ
  • Περνώντας λίγη Vaseline Petroleum Jelly πάνω από τα κλειστά μάτια, δεν θα λερωθεί η επιδερμίδα, στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε mascara
  • Δεν είναι τυχαίο ότι η Vaseline Petroleum Jelly ήταν το λαμπερό μυστικό της Marilyn Monroe! Έβαζε πάντα μια λεπτή στρώση στο πρόσωπο πριν τον ύπνο