Έχοντας στη «φαρέτρα» της από αλκοόλ, κρασιά, μπύρες έως και μη αλκοολούχα ροφήματα, η Β.Σ. Καρούλιας ΑΕ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, με κύρια στρατηγική της και για το 2023, την προσφορά μιας ολοκληρωμένης σειράς ποιοτικών προϊόντων προς το καταναλωτικό κοινό. «Προς την κατεύθυνση αυτή φροντίζουμε, ώστε να έχουμε ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο με δυνατά σήματα στις κατηγορίες που δείχνουν να έχουν, ή διαφαίνεται πως πρόκειται να έχουν, αύξηση ζήτησης» αναφέρει στο FOODReporter o Χρήστος Αργυρού, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Β.Σ. Καρούλιας ΑΕ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει πολυετείς συνεργασίες με διεθνή και ελληνικά brands στους τομείς των spirits, της μπίρας και των κρασιών. «Από την 1η Φεβρουαρίου του 2023 η εταιρεία αναλαμβάνει τη διανομή των προϊόντων του νέου οινοποιείου Novus Leonidas Nassiakos στην ελληνική αγορά. Ξεκινάμε θετικά το 2023, με ένα νέο οινοποιείο υψηλών προδιαγραφών και δυναμικής να προστίθεται στο portfolio μας» δηλώνει ο κ. Αργυρού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οικονομικής της χρήσης από την 1η Απριλίου 2021 έως 31η Μαρτίου 2022, η Β.Σ. Καρούλιας σημείωσε αύξηση κατά 42,66% στις πωλήσεις της, με την αξία τους να διαμορφώνεται σε 70,35 εκατ. ευρώ έναντι 49,3 εκατ. ευρώ του προηγούμενου δωδεκαμήνου. Επιπλέον, η Β.Σ. Καρούλιας, όσον αφορά στα κέρδη EBITDA, επέδειξε μία εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως 93,79%, καθώς εκείνα διαμορφώθηκαν σε 5,58 εκατ. ευρώ από 2,88 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με την ανταπόκριση της Β.Σ. Καρούλιας στις πρωτοφανείς κρίσεις που βιώνει η αγορά των αλκοολούχων ποτών σήμερα, ο Χρήστος Αργυρού δηλώνει: «Ασφαλώς αντιμετωπίσαμε προκλήσεις με δυσκολίες στις εισαγωγές από το εξωτερικό, λόγω της κρίσης στις μεταφορές και τα γεωπολιτικά προβλήματα στην Ουκρανία, αλλά και συνεχείς και σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, των πρώτων υλών και των λειτουργικών εξόδων. Η αποτελεσματικότητα των ομάδων μας στην αγορά, αλλά και σε όλες τις άλλες λειτουργίες μας, τα καλοσχεδιασμένα μας πλάνα και η συνέπεια που δείχνουμε στους πελάτες μας, μας επέτρεψαν να κερδίσουμε μερίδια και να φέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο τέλος της θερινής περιόδου» επισημαίνει ο ίδιος. Αξίζει να αναφερθεί ότι, πρόσφατα, η Β.Σ.Καρούλιας ενίσχυσε περισσότερο την συμμέτοχή της στη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, φροντίζοντας, μεταξύ άλλων, για την τοποθέτηση σύγχρονων συστημάτων ψύξης-θέρμανσης με αντλίες θερμότητας. «Παράλληλα, προχωρούμε και σε τοποθέτηση φωτοβολταϊκών panels, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τον μηδενισμό του ανθρακικού αποτυπώματος της» δηλώνει στο FOODReporter ο Χρήστος Αργυρού.

Περαιτέρω ανάπτυξη των λευκών premium spirits και των low και no alcohol drinks για την Ελλάδα του 2023
Όσον αφορά στην καταναλωτική ζήτηση του 2022 στην Ελλάδα, ο κ. Αργυρού σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι παρατηρήθηκε μια αυξανόμενη προτίμηση των καταναλωτών στα premium αποστάγματα. «Επίσης, τα prosecci ανεβαίνουν, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης τάσης των aperitivi» αναφέρει ο κ. Αργυρού, σημειώνοντας ότι παρατηρείται έντονη καταναλωτική διάθεση προς τα ποιοτικά ελληνικά αποστάγματα και στο παλαιωμένο τσίπουρο. Για το 2023, αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη των premium spirits (ειδικά των λευκών) των low και no alcohol drinks και των light drinks με premium mixers.

Στόχος η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της χώρας μέσω των δράσεων της Συμμαχίας «Στηρίζω HORECA»
Σημαντικοί φορείς εκπροσώπησης επιχειρήσεων και εργαζόμενων, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων στον ευρύτερο τομέα φιλοξενίας και εστίασης (HORECA), ένωσαν τις δυνάμεις τους και συγκρότησαν τη Συμμαχία «Στηρίζω HORECA» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των κλάδων Φιλοξενίας και Εστίασης στην Ελλάδα. «Μέσω των δράσεων της Συμμαχίας στοχεύουμε να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας, να διατηρήσουμε τις υφιστάμενες και να δημιουργήσουμε περισσότερες ποιοτικές θέσεις εργασίας, να παρέχουμε υψηλού επιπέδου συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στον καταναλωτή, να είμαστε πρωτοπόροι στην εφαρμογή των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs)» υπογραμμίζει ο Χρήστος Αργυρού.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter