Ανοιχτή είναι πλέον στο κοινό η διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα διεθνή βραβεία International V-Label Awards, που αναγνωρίζουν τα καλύτερα vegan προϊόντα της χρονιάς.

Ο φετινός διαγωνισμός, πέρα από τα βραβεία που θα απονείμει η κριτική επιτροπή, περιλαμβάνει και τα Consumers’ Choice Awards, που αποτελούνται από εννέα κατηγορίες, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν αποκλειστικά σε προϊόντα τροφίμων και ποτών. Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, επιλέγοντας ένα προϊόν από κάθε κατηγορία, και το προϊόν κάθε κατηγορίας με τις περισσότερες ψήφους στο τέλος της διαδικασίας θα αναδειχθεί νικητήριο.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος στον διαγωνισμό υπάρχουν συμμετοχές και από ελληνικές επιχειρήσεις. Ειδικότερα:

  • Στην κατηγορία των εναλλακτικών των γαλακτοκομικών προϊόντων συμμετέχει η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη με δύο προϊόντα: τα φυτικά επιδόρπια βρώμης Δωδώνη Plant’d και το vegan εναλλακτικό του λευκού τυριού προϊόν Dodoni Plant’d Greek White
  • Στην κατηγορία των σειρών προϊόντων, δύο συμμετοχές έχει η Μπαρμπα Στάθης, με τη σειρά 360ο Plant Based Meal και με τη σειρά «Επιλέγουμε». Επίσης, μία συμμετοχή έχουν και τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία για τη σειρά plant-based ροφημάτων και επιδορπίων Καρπός.
  • Τέλος, στην κατηγορία των λειτουργικών τροφίμων συμμετέχει η οικογενειακή επιχείρηση 8:26 Histories για το ομώνυμο ελαιόλαδο που παράγει σε ιδιόκτητους ελαιώνες στην Κεντρική Εύβοια από ποικιλίες Μανάκι και Θρουμπολιά Αιγαίου.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας του κοινού θα είναι ανοιχτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν διαδικτυακά την 1η Νοεμβρίου. Επιπλέον, οι νικητές θα παρουσιαστούν στην έκθεση Plant Based World Europe, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην περσινή διοργάνωση των V-Label Awards υπήρχαν αρκετές ελληνικές συμμετοχές, και μάλιστα η σειρά επιδορπίων βρώμης Plant’d της Δωδώνη, που είναι και φέτος υποψήφια σε άλλη κατηγορία, είχε αναδειχθεί μεταξύ των φιναλίστ στην κατηγορία Best FreeFrom.

Πάνω από 50.000 προϊόντα πιστοποιημένα με το σήμα V-Label
Τα International V-Label Awards αποτελούν τα πρώτα διεθνή βραβεία αφιερωμένα στην αναγνώριση της θετικής επίδρασης, της ποιότητας και της καινοτομίας στον χώρο των plant-based προϊόντων, τα οποία διοργανώνει κάθε χρόνο ο ελβετικός φορέας V-Label, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του ομώνυμου εμπορικού σήματος. Με το σήμα V-Label, έχουν πιστοποιηθεί μέχρι σήμερα πάνω από 50.000 προϊόντα και 4.300 παραγωγοί vegan και vegetarian προϊόντων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter