H ΒΙ.Κ.Η. ήταν στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος «Πράσινο χοιρινό Κρέας-Green Pork». Πρόκειται για μια νέα μέθοδο παραγωγής χοιρινού κρέατος, μειωμένου περιβαλλοντικού αποτυπώματος, που βασίζεται στην εκτροφή χοίρων με τη χρήση εγχώριων φυσικών πόρων.

Η έρευνα εκπονήθηκε από το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου σε συνεργασία με τη Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Huzhong της Κίνας, υπό τον τίτλο «Διερεύνηση της αειφορικής παραγωγής χοιρινού κρέατος με «λειτουργικές» ιδιότητες, χρησιμοποιώντας τοπικούς φυσικούς πόρους και μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα-Green Pork», στο πλαίσιο της δράσης «Διμερής Ερευνητική και Τεχνολογική Συνεργασία Ελλάδας-Κίνας 2012-2014».