Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πρόκειται να βγει για πρώτη φορά τον ερχόμενο Οκτώβριο ένα ακίνητο της «Τσάνταλης» στη Νάουσα, με επισπεύδουσα ιδιώτη για οφειλή ύψους 13.560 ευρώ. Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Βεροίας – Σκύδρας, 150 μέτρα πριν την είσοδο προς την πόλη της Νάουσας, και έχει εμβαδό 2.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ εντός του ακινήτου υφίσταται ισόγειο επαγγελματικό κτίριο εμβαδού 280 τ.μ. περίπου, με τμήμα πρώτου ορόφου επιφανείας 125 τ.μ., με μεταλλικό υπόστεγο στο πίσω μέρος του επιφανείας 250 τ.μ..

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης του ακινήτου, η αγοραία αξία του υπολογίζεται στα 124.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός έχει δρομολογηθεί για τις 23 Οκτωβρίου, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 124.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ιστορική οινοποιία τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, το 2021 ο κύκλος εργασιών της είχε μεν αυξηθεί στα 24,26 εκατ. ευρώ, πλην όμως παρέμενε ζημιογόνα, με ζημίες ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν σε σωρευμένες ζημίες άνω των 40 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα οι υποχρεώσεις της εταιρείας ξεπερνούσαν τα 55 εκατ. ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter