Η Konva ΑΕΒΕ μεγαλώνει τον όγκο και την αξία της διατροφικής κατηγορίας των τυποποιημένων ψαρικών, με την επιτυχημένη, όπως δείχνουν τα στοιχεία, αναψηλάφιση της υποκατηγορίας του σολωμού.

Τα Trata Salmon pocket αποτελούν καινοτόμα πρόταση της εταιρείας σε μια πολύ αγαπημένη και premium κατηγορία.

Το λανσάρισμα του προϊόντος στην κατηγορία του σολωμού μετράει μόλις έξι μήνες στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για διαφορετικό προϊόν από τα τυποποιημένα ψαρικά του ανταγωνισμού στην υποκατηγορία του σολωμού:

Τα ζουμερά κομμάτια από φιλέτα σολομού σε νερό βρίσκονται μέσα σε μια πρακτική και εύκολη στη μεταφορά συσκευασία, που δεν χρειάζεται στράγγισμα.

Τα κομμάτια φιλέτου σολωμού σερβίρονται εύκολα και απλά, μέσα σε θρεπτικά σάντουιτς και σαλάτες, «χαρίζοντας ενέργεια, πολύτιμα ώμεγα-3 λιπαρά και τη βαθιά νοστιμιά της θάλασσας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Konva.

Η τάση του on-the-go healthy snacking και οι επόμενες κινήσεις της Konva
Στην πραγματικότητα, μιλάμε για μια στροφή στη νέα τάση εύκολου και γρήγορου φαγητού, στο δρόμο, στο σπίτι ή στη δουλειά, το λεγόμενο on-the-go healthy snacking, τάση που έχει έρθει από το εξωτερικό και υποστηρίζει με συνέπεια στα προϊόντα της η KONVA. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το FOODReporter, άλλα δύο προϊόντα της TRATA στην ίδια λογική και που εξυπηρετούν την ίδια ανάγκη και θα υποστηρίξουν το γρήγορο και υγιεινό αλμυρό σνακ, αναμένεται να λανσαριστούν μέχρι το Δεκέμβριο του 2022 στη λιανική αγορά των τυποποιημένων ψαρικών.

Το προϊόν Trata Salmon pocket έχει ήδη κατακτήσει 24,5% μεριδίου αξίας, το οποίο, κατά κύριο λόγο, είναι προσθετικό στην κατηγορία, δηλαδή αφορά νέους καταναλωτές που η Trata δημιουργεί από αυτό το προϊόν.

Ο επεξεργασμένος καινοτόμος καπνιστός σολομός της Trata βραβεύτηκε ήδη με τη διάκριση Superior Taste Award από το International Taste Institute, με έδρα της Βρυξέλλες.

Στρατηγικός στόχος η αύξηση της συμμετοχής του σολομού στα τυποποιημένα ψαρικά
«Στρατηγικός στόχος της Konva είναι να μεγαλώσει τη συμμετοχή της υποκατηγορίας του σολομού στη συνολική κατηγορία τυποποιημένων ψαρικών μέσω της σύγχρονης συσκευασίας, η οποία δεν περιέχει υγρό πλήρωσης και αποτελεί μια τέλεια on-the-go επιλογή», αποκαλύπτει στο FOODReporter ο διευθυντής πωλήσεων της Konva ΑΕΒΕ, Δημήτρης Συνοδινός.

Ο κ. Συνοδινός στάθηκε ακόμη στη «μοναδική γεύση» και την «επικεντρωμένη υποστήριξη του προϊόντος, μέσω εκπαίδευσης του κοινού στα οφέλη μιας υγειούς και ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε πρωτεΐνες και Ω3».

«Μιλάμε για μια φρέσκια συσκευασία ξηρού φορτίου, που δημιουργεί νέα καταναλωτικά κοινά, όχι μόνο επειδή αποτελεί νέα τάση μέσα στους γρήγορους καιρούς της καθημερινότητας, αλλά και επειδή είναι εύκολη στη μεταφορά και αποθήκευση.

Αν ο άλλος χρειάζεται ένα υγιεινό και γρήγορο γεύμα σε μορφή σνακ, κάτι που ολοένα και περισσότερα άτομα αναζητούν, μπορεί να ανοίξει το σολωμό μέσα από το φάκελο και να φάει το σολωμό ακόμη και μέσα από το φάκελο.

Γι’ αυτό είναι σημαντικές οι συσκευασίες του φακέλου ready-to-eat, σηματοδοτούν τη νέα εποχή», εξηγεί ο κ. Συνοδινός.

Για τους σολομούς Trata χρησιμοποιούνται ψάρια εκτροφής από την Νορβηγία από επιλεγμένους προμηθευτές της Konva, οι οποίοι ελέγχεται ότι πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας μετά από αξιολόγησεις της εταιρείας.

«Εκτιμώ ότι το κλείσιμο του 2022 θα είναι ορόσημο για την Konva, αλλά και για την κατηγορία, η οποία αναπτύσσεται χάρη στην καθοριστική συμβολή των brand Trata και Flokos
για τρίτη συνεχόμενη χρονιά», συμπληρώνει ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter