Μία καινοτόμο πρόταση στην κατηγορία του γάλακτος μεγαλύτερης διάρκειας παρουσίασε το Μάιο η ΔΕΛΤΑ Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος.

Μία καινοτόμο πρόταση στην κατηγορία του γάλακτος μεγαλύτερης διάρκειας παρουσίασε το Μάιο η ΔΕΛΤΑ Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος. Το γάλα mmmilk είναι ένα γάλα υψηλής παστερίωσης, 100% ελληνικό, που διατηρείται 20 ημέρες στο ψυγείο.

Φέρει την εγγύηση ποιότητας της ΔΕΛΤΑ, αφού παράγεται σύμφωνα με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ασφάλειας της εταιρείας. Επιπλέον η ΔΕΛΤΑ χρησιμοποιεί σήμερα αποκλειστικά μία πρότυπη μέθοδο υψηλής παστερίωσης, στη οποία η θερμική επεξεργασία για το γάλα μεγαλύτερης διάρκειας γίνεται στους χαμηλότερους κατά το δυνατόν βαθμούς.

Το νέο γάλα mmmilk απευθύνεται κυρίως σε όσους καταναλωτές επιλέγουν γάλα εβαπορέ ή υψηλής παστερίωσης, αλλά και σε εκείνους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή ακόμα και σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπου δεν είναι δυνατή η καθημερινή αγορά φρέσκου γάλακτος. Όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΛΤΑ: «Το φρέσκο γάλα είναι το καλύτερο, με την υψηλότερη διατροφική και βιολογική αξία, επειδή διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά του στην ποσότητα και τις αναλογίες που η φύση έχει προβλέψει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υφίσταται τη χαμηλότερη δυνατή θερμική επεξεργασία, την παστερίωση, η οποία είναι απαραίτητη για την ασφάλειά του. Το mmmilk είναι ένα θρεπτικότατο γάλα, που όμως δεν πρέπει να συγκρίνεται με το φρέσκο.

Πρέπει να συγκρίνεται με το εβαπορέ ή τα άλλα γάλατα μεγάλης διάρκειας, από τα οποία είναι ασύγκριτα καλύτερο και προτιμότερο. Ο λόγος είναι ότι η επίδραση της θερμικής επεξεργασίας είναι συγκριτικά πολύ μικρότερη στις βιταμίνες, στις πρωτεΐνες και στο ασβέστιο στο mmmilk της ΔΕΛΤΑ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο γάλα υψηλής παστερίωσης η περιεκτικότητα σε βιταμίνες C και B12 είναι σε ποσοστό 90% σε σχέση με το φρέσκο γάλα, ενώ στο γάλα εβαπορέ η βιταμίνη C περιέχεται σε ποσοστό 50% και η B12 σε 67%.»

Το γάλα mmmilk κυκλοφορεί σε μοντέρνα συσκευασία, η οποία είναι ιδιαίτερα ασφαλής και πρακτική. Πρόκειται για ένα ειδικά μελετημένο μπουκάλι, κατάλληλο για τις ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες, αφού είναι αδιαπέραστο από το φως. Είναι 100% ανακυκλώσιμο, προστατεύει το προϊόν από τους εξωτερικούς παράγοντες και επιπλέον έχει αλουμινόφυλλο ασφαλείας και πώμα που ξαναβιδώνει, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα του γάλακτος. Κυκλοφορεί σε συσκευασία 1 lt και σε δύο τύπους: πλήρες και ελαφρύ.