Υπέροχο άρωμα, μοναδικό καϊμάκι, εκλεκτό χαρμάνι, αξεπέραστη ποιότητα. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που έχουν καταξιώσει τον ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού και τον έχουν φέρει στην 1η θέση.

Ο ελληνικός καφές παραμένει διαχρονικά μια από τις πιο αγαπημένες απολαύσεις των Ελλήνων. Ακόμα και σε μια δύσκολη εποχή σαν τη σημερινή παρατηρούμε ότι η αγορά του ελληνικού καφέ παρουσιάζει μια αξιοθαύμαστη σταθερή πορεία, με ανοδικές τάσεις. Οι λόγοι που μπορούν να ερμηνεύσουν την πορεία αυτή είναι διάφοροι. Καταρχήν, ο καφές στο σύνολό του και ακόμη περισσότερο ο ελληνικός καφές αποτελεί μία «προσωπική υπόθεση», καθώς οι καταναλωτές είναι συναισθηματικά συνδεδεμένοι με τον ελληνικό καφέ αλλά και την «τελετουργία» της προετοιμασίας του, καλλιεργώντας έτσι μια συνήθεια που δύσκολα αλλάζει.

Παράλληλα, λόγω του πολύ χαμηλού του κόστους, παραμένει για τους περισσότερους καταναλωτές μια μικρή, καθημερινή «πολυτέλεια», που είναι ακόμα πιο εύκολο να την απολαύσεις. Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει και η τάση που γενικότερα παρουσιάζει η ελληνική κοινωνία, να επιστρέφει στις κλασικές αξίες. Σε αυτή λοιπόν την αγορά, που αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα αυτή την εποχή, ο Λουμίδης Παπαγάλος παραμένει πρώτος στην προτίμηση των καταναλωτών, αυξάνοντας παράλληλα το μερίδιό του, καθώς στέκεται δίπλα στο καταναλωτικό κοινό και αφουγκράζεται καλύτερα τις ανάγκες του.

Αναλύοντας το φαινόμενο αυτό μπορούμε αρχικά να πούμε ότι ο Λουμίδης Παπαγάλος έχει καθιερωθεί στις προτιμήσεις του κοινού, όχι μόνο λόγω της μοναδικής ποιότητας και απόλαυσης που προσφέρει αλλά και για τη δυναμική και πάντα επίκαιρη επικοινωνία του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα παραπάνω αποτελεί το νέο του τηλεοπτικό σποτ, με τη –για δεύτερη συνεχή χρονιά– συμμετοχή του μεγάλου Έλληνα πρωταγωνιστή του θεάτρου και του κινηματογράφου Κώστα Βουτσά, που αναφέρεται στην κρίση και χαρίζει μια αχτίδα αισιοδοξίας.

Επίσης, ο Λουμίδης Παπαγάλος, αφουγκραζόμενος τις συνθήκες που επικρατούν και το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες, προχωράει στη δημιουργία προσφορών και προωθητικών συσκευασιών, που εστιάζουν κυρίως σε έκπτωση τιμής και σε προσφορά επιπλέον προϊόντος. Έτσι, κάνει ακόμα πιο προσιτή στο καταναλωτικό κοινό την απόλαυση του ελληνικού καφέ. Στο πλαίσιο λοιπόν της δημιουργίας ακόμα πιο οικονομικών συσκευασιών, ο Λουμίδης Παπαγάλος προχώρησε τον Ιούλιο του 2011 στο λανσάρισμα μιας συσκευασίας 350 γρ., με πιο συμφέρουσα τιμή σε σχέση με τις συσκευασίες των 100 και 200 γρ.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Λουμίδης Παπαγάλος, παρότι είναι ένας ελληνικός καφές με μακρά παράδοση και ιστορία, δεν παραμένει στάσιμος. Αντιθέτως, ανανεώνεται συνεχώς κάνοντας ανοίγματα σε νέα κοινά. Μια στρατηγική που έχει αποδώσει καρπούς εκφράζεται στο προϊόν Λουμίδης Κουπάτος, έναν καφέ με ιδανικό χαρμάνι για διπλό ελληνικό, που απευθύνεται στους νέους, ο οποίος έχει καταφέρει να διεισδύσει σε ένα καταναλωτικό κοινό που μέχρι πρότινος ήταν μακριά από την κατηγορία του ελληνικού καφέ.

Τέλος, σπουδαίο ρόλο στην προτίμηση των καταναλωτών στον ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος παίζει και το γεγονός ότι αποτελεί ένα ρόφημα με ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Κι αυτό γιατί αποτελεί μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών, που συμβάλλουν στην προστασία του σώματος από την πρόωρη φθορά και τη γήρανση, προσφέροντας παράλληλα τόνωση και εγρήγορση, χωρίς να προσθέτει θερμίδες.

Λουμίδης Παπαγάλος
Λουμίδης Παπαγάλος Παραδοσιακός
Λουμίδης Παπαγάλος Σκούρος
Λουμίδης Παπαγάλος Κουπάτος
Λουμίδης Παπαγάλος Αρχοντικός
Λουμίδης Παπαγάλος Decaf

Key Contact
Ηλίας Παπαδόπουλος
Business Executive
Manager Coffees
Κατερίνα Κωτσιοπούλου
Group Brand Manager
R&G Coffees

INFO
Nestle Hellas Α.Ε.
Πατρόκλου 4,
15125 Μαρούσι Αττικής
Τηλ.: 210 6884111
Fax: 210 6843402
www.loumidis.gr