Η πρόοδος ήταν πάντα στην καρδιά του Johnnie Walker. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του το Johnnie Walker χρησιμοποιεί εικόνες και λέξεις για να αποτυπώσει και να εμπνεύσει την πρόοδο –προσωπική και συλλογική– με κύριο όχημα το «Keep Walking».

Το Johnnie Walker έχει καθιερωθεί επί σειρά ετών στην ελληνική αγορά ως το αυθεντικό σκοτσέζικο ουίσκι, ενώ βραβεύεται σε κάθε συμμετοχή του σε διεθνείς διαγωνισμούς, γεγονός που δηλώνει την εκτίμηση ειδικών και καταναλωτών για την ποιότητά του. Kαθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του αποτυπώνει και εμπνέει την πρόοδο –προσωπική και συλλογική– με κύριο όχημα το «Keep Walking».

Η έμπνευση για αυτό είναι η ίδια η ιστορία του Johnnie Walker House, με 200 χρόνια ιστορίας, αλλά και της οικογένειας του John Walker, που κατάφεραν να μετατρέψουν το μικρό κατάστημα γενικού εμπορίου, που ίδρυσαν το 1820, στο νούμερο 1 σκοτσέζικο ουίσκι διεθνώς.

Πρωτοπόρος επικοινωνία
Με δύο πρωτοβουλίες που προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση επέλεξε να μιλήσει φέτος στο κοινό το Johnnie Walker: Keep Walking Project:  Σε μια συμμετοχική καμπάνια με στόχο να ενισχύσει το συλλογικό πνεύμα, ζητήθηκε από το κοινό να δείξει την υποστήριξή του σε πρωτοποριακές πρωτοβουλίες – τρία διαφορετικά projects από τους τομείς των τεχνών, της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή. Το ελληνικό κοινό –συλλέγοντας περισσότερα από 51 εκατομμύρια βήματα– επέλεξε να δει να υλοποιείται στην Ελλάδα το project της τεχνολογίας, το Pavegen. Η διαδραστική εγκατάστασή του, με τις πρωτοποριακές πλάκες πεζοδρομίου που παράγουν ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια απλά μέσα από την καθημερινή κίνηση των πεζών, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα τον Μάιο.

Keep Walking Greece: Η ελληνική ομάδα του Johnnie Walker αποφάσισε να κάνει μια κίνηση αισιοδοξίας και να καλέσει τους Έλληνες να βαδίσουν μαζί, για να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης μέσα και έξω από την Ελλάδα.Βασισμένο στο διάσημο τραγούδι «You’ll never walk alone», το Keep Walking Greece παρουσιάζει ανθρώπους από την Ελλάδα του σήμερα: μια Ελλάδα που μπορεί ακόμα να ονειρεύεται, να ελπίζει και να κάνει κάθε μέρα το επόμενο βήμα. Καλεί τους Έλληνες να συνεισφέρουν συνυπογράφοντας την κίνηση αυτή ελπίδας, δίνοντας το δικό τους μήνυμα για την Ελλάδα που συνεχίζει να προχωρά, στη σελίδα του Johnnie Walker στο facebook (www.keepwalkinggreece.gr).

Πρωτοπορία στη λιανική
Σημαντικός είναι o εστιασμός της μάρκας και στον shopper,   όπου με βάση τις νέες κυρίαρχες τάσεις, το profile, την αγοραστική του συμπεριφορά, αλλά και τις περιστάσεις κατανάλωσης στο σπίτι σχεδιάζεται και υλοποιείται ένα έντονο πλάνο επικοινωνίας και ενεργοποίησης στις αίθουσες λιανικής.
Ο στόχος είναι η μάρκα να προσφέρει έμπνευση και ιδέες που θα διευρύνουν τις περιστάσεις κατανάλωσής της και να προσελκύσει νέο κοινό με νέες προτάσεις. Έτσι λοιπόν προωθεί νέες προτάσεις κατανάλωσης με mixers (χυμούς, αναψυκτικά) για μοναδικές γευστικές και δροσιστικές εμπειρίες που θα συνοδεύσουν τις περιστάσεις κατανάλωσης στο σπίτι.

Παράλληλα υλοποιεί σε σημαντικές περιόδους κατανάλωσης ελκυστικές προωθητικές ενέργειες, συμμετέχει σε διαφοροποιημένες ενέργειες σχεδιασμένες μαζί με τον λιανέμπορο, ενώ συνεχίζει να ενδυναμώνει την παρουσία της στην περίσταση του δώρου με ποιοτικές και πρωτοποριακές ειδικές συσκευασίες. Tέλος, ιδιαίτερα έντονη θα εξακολουθεί να είναι μέσα στο υπόλοιπο του έτους 2012 η παρουσία του Johnnie Walker σε θεματικές ενέργειες αλκοολούχων ποτών και ουίσκι ειδικά σχεδιασμένες για τις αίθουσες λιανικής και τον αγοραστή, με στόχο τη συνολική ενδυνάμωση της κατηγορίας στο κανάλι του λιανεμπορίου.

Johnnie Walker

Key Contact
Ελένη Κούκη
Commercial Planning & Activation Manager Off Trade

INFO
Diageo Hellas
Αγίου Θωμά 27,
15124 Μαρούσι
Τηλ.: 210 6801620
Fax: 210 6801622