Με την ίδρυση της Tomra Collection Greece το 2023 και τη λειτουργία των γραφείων της από τον Ιανουάριο του 2024, η Tomra, παγκόσμιος ηγέτης στον εξοπλισμό ανακύκλωσης, τοποθετείται δυναμικά στην ελληνική αγορά για να συμβάλει στη μετάβασή της στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας. Έχοντας παρουσία στη χώρα μας από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 μέσω του επίσημου διανομέα alpe-tech, η Tomra αποφάσισε να επενδύσει η ίδια στην Ελλάδα με σκοπό να προσφέρει την προηγμένη της τεχνολογία και τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία δεκαετιών στην προσπάθεια μετασχηματισμού του τομέα ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με τον Θανάση Γκιοσέ, Διευθυντή Πωλήσεων της Tomra Collection Greece: «Η Tomra δεσμεύεται να δείξει έμπρακτα τη θετική επίδραση των συστημάτων εγγυοδοτικής ανακύκλωσης στις επιδόσεις της Ελλάδας σχετικά με τη συλλογή και ανακύκλωση συσκευασιών. Με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας, είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να υποστηρίξουμε τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία».

Η Tomra, από το 1972 πρωτοπορεί με τεχνολογίες αιχμής και ηγείται της παγκόσμιας αγοράς των συσκευών υποδοχής συσκευασιών προς ανακύκλωση έχοντας εγκαταστήσει πάνω από 82.000 μηχανές σε 60 χώρες και συλλέγοντας πάνω από 46 δισ. συσκευασίες κάθε χρόνο. Ορισμένες από τις μηχανές αυτές έχουν εγκατασταθεί και στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας κυρίως την επιστροφή γυάλινων φιαλών, ενώ άλλες συμμετέχουν σε πιλοτικό πρόγραμμα για τη συλλογή συσκευασιών από πλαστικό PET, αλουμίνιο και γυαλί.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter